Petcu: Astăzi suntem 20.000, mâine vom fi mult mai mulţi, pentru a fi oprite măsurile de austeritate

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, le-a transmis guvernanţilor, de la tribuna din Piaţa Victorei, că dacă astăzi protestează 20.000 de oameni, mâine vor fi mult mai mulţi, pentru ca Executivul să înţeleagă că trebuie să oprească măsurile de austeritate.

20 afișări
Imaginea articolului Petcu: Astăzi suntem 20.000, mâine vom fi mult mai mulţi, pentru a fi oprite măsurile de austeritate

Petcu: Astăzi suntem 20.000, mâine vom fi mult mai mulţi, pentru a fi oprite măsurile de austeritate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Petcu a spus că Piaţa Victoriei este plină de sindicalişti de la CNSLR Frăţia şi le-a cerut cetăţenilor României să nu îşi bată joc de efortul acestor oameni.

"Dacă astăzi suntem 20.000, mâine vom fi mult mai mulţi, ca să înţeleagă actualul Guvern că trebuie să oprească măsurile de austeritate", a adăugat Petcu.

Înaintea lui Petcu a vorbit, de la tribuna amenajată în Piaţa Victoriei, un alt reprezentant al CNSLR Frăţia, care le-a spus protestatarilor că aici este locul unde le-au fost reduse salariile şi pensiile. El a adăugat că deşi se vorbeşte că la protest ar fi doar 3.000 de oameni, în realitate sunt peste 14.000.

Protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei strigă "Jos Guvernul mincinos", "Boc, Boc şi ai lui, să se ducă dracului", "Cu PDL la guvernare avem numai zile amare".

Sindicaliştii CNSLR Frăţia au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 15.00, unde vor protesta până la ora 19.00. Aceştia au plecat în marş spre Piaţa Victoriei din Piaţa Revoluţiei, unde au protestat aproximativ două ore.

Potrivit jandarmilor, în Piaţa Victoriei sunt aproximativ 10.000 de oameni care protestează.

Sindicaliştii au pancarte pe care scrie "Băse-hiena şi diabolicul Boc, recomandări: luaţi furadan", "Cseke Attila, groparul sistemului sanitar românesc" - în română şi maghiară, "Du-te Băsescu după Ceauşescu", 'Bun venit în sistemul ticăloşit, ei cu lovelele, noi cu foamea", "Trandafiri votaţi, trandafiri mâncaţi".

În timpul marşului spre Piaţa Victoriei, oamenii s-au oprit în faţa sediului Ministerului Muncii unde au început să strige şi să huiduie. Nemulţumiţi, ei au aruncat cu ouă şi covrigi spre intrarea în instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici