Petcu: Ministrul Sănătăţii ne-a asigurat că nu va disponibiliza personal de specialitate, doar TESA

Preşedintele Federaţiei "Sanitas", Marius Petcu, a afirmat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, l-a asigurat că prin reducerea numărului de paturi nu se pune problema reducerii personalului de specialitate şi că doar o parte a personalului TESA îşi va pierde locul de muncă.

21 afișări
Imaginea articolului Petcu: Ministrul Sănătăţii ne-a asigurat că nu va disponibiliza personal de specialitate, doar TESA

Petcu: Ministrul Sănătăţii ne-a asigurat că nu va disponibiliza personal de specialitate, doar TESA

"Ministrul consideră că numărul de paturi nu are legătură cu numărul de personal, el leagă numărul de personal de numărul de servicii. Ne-a asigurat că nu se pune problema reducerii de personal, doar la TESA, unii jurişti, economişti, contabili, care au încărcat schema de personal a spitatelor", a precizat Petcu pentru MEDIAFAX.

Liderul sindical a spus că i-a cerut ministrului ca, şi în cazul personalului TESA, disponibilizarea să se facă cu discernământ şi cu avizul sindicatelor. "La TESA vom vedea care va fi modalitatea de a-i proteja pe cei disponibilizaţi, poate îi trecem la servicii conexe", a spus Petcu.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, reducerea a 9.200 de paturi în spitale şi a 577 de posturi de directori, concomitent cu transferul, de la 1 iulie, a 373 de spitale în administrarea autorităţilor locale, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

El a arătat că astfel numărul de directori într-un spital va fi redus la maximum trei posturi, comparativ cu situaţia actuală când numărul acestora ajunge chiar şi la zece posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici