Petcu: Ne-am propus să facem un lanţ uman să blocăm intrările în Parlament în ziua moţiunii

Preşedintele CNSLR Fărţia, Marius Petcu, a declarat joi, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că sindicaliştii intenţionează ca în ziua moţiunii să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului şi să blocheze intrările, iar greva generală din 31 mai ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii.

20 afișări
Imaginea articolului Petcu: Ne-am propus să facem un lanţ uman să blocăm intrările în Parlament în ziua moţiunii

Petcu: Ne-am propus să facem un lanţ uman să blocăm intrările în Parlament în ziua moţiunii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ne-am propus să facem un lanţ uman să blocăm Parlamentul cu sindicalişti în ziua moţiunii. Greva din 31 mai e posibil să continue cu greve succesive în diverse domenii de activitate", a spus Petcu.

Liderul sindical a afirmat că "situaţia este tot mai complicată", deoarece reprezentanţii Guvernului nu au nicio intenţie să schimbe scrisoarea de intenţie.

"A trebuit să parcurgem din nou scrisoarea şi am constatat că premierul e inflexibil pe cele mai multe lucruri discutate. Probabil se va renunţa la acele penalităţi pentru alocaţiile copiilor, veteranilor sau persoanele cu handicap. A preluat propunerile noastre, a cerut miniştrilor să găsească prin calcule formule prin care s-ar putea îndrepta anumite lucruri, dar este foarte rezervat că s-ar putea schimba ceva în scrisoarea de intenţie", a mai spus Petcu.

Petcu a susţinut că în întâlnirea de la Ministerul de Finanţe nu s-a discutat nimic despre diminuarea pensiilor precizând că "încercarea lor de a discuta pe această temă s-a lovit de un zid".

Întrebat dacă şi decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, liderul de la CNSLR Frăţia a precizat că rămâne în vigoare decizia de reducere a acesteia cu 25 la sută.

El a mai spus că a cerut colegilor din teritoriu ca în week-end să asalteze birourile parlamentare pentru a convinge parlamentarii să nu voteze scrisoarea de intenţie.

Întrebat dacă crede că parlamentarii din UDMR şi UNPR ar vota împotriva scrisorii, Petcu a spus că acest lucru ar putea fi văzut printr-un vot deschis.

Preşedintele CNSLR Frăţia a mai spus că au existat discuţii şi referitoare la Codul Muncii, sesizând "o deschidere a premierului privind flexibilizarea timpului de lucru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici