Petcu: Nu plecăm de la Parlament până nu avem vestea cea mare - că Guvernul pleacă

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a spus că protestatarii nu vor pleca de la Palatul Parlamentului până când nu vor avea vestea cea mare, că Guvernul Boc pleacă şi a făcut apel la sindicaliştii din Piaţa Victoriei să fie rezistenţi, puternici şi solidari.

14 afișări
Imaginea articolului Petcu: Nu plecăm de la Parlament până nu avem vestea cea mare - că Guvernul pleacă

Petcu: Nu plecăm de la Parlament până nu avem vestea cea mare - că Guvernul pleacă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă Guvernul nu pleacă, o să venim cu toţii să strigăm într-un glas: «Jos Guvernul!». Niciodată în ultimii 20 de ani nu am avut parte de un Guvern atât de obtuz, atât de surd la cererile noastre. A sosit ziua dreptăţii, ziua sfântă a libertăţii. E timpul ca acest Guvern să plece pentru că ne-a dat afară de la slujbă, ne-a tăiat salariile cu 40 la sută, vrea să scadă pensiile, să modifice Codul muncii, să intre în disoluţie mişcarea sindicală. Dacă ei ne-au întors spatele, noi le vom trage astăzi un picior în fund", le-a spus Petcu protestatarilor.

Liderul CNSLR-Frăţia a mai spus că în Piaţa Victoriei sindicaliştii îşi fac doar încălzirea şi îi aşteaptă pe colegii blocaţi în trafic, dar nu aici vor da Guvernul jos, ci la Parlament, unde toţi membrii Executivului "merită o huiduială din tot sufletul zecilor de mii de oameni".

Potrivit lui Petcu, toţi parlamentarii PDL pot repara o mare greşeală votând moţiunea şi dând jos Guvernul Boc.

"O să fie astăzi un maraton sindical, cea mai lungă zi din mişcarea sindicală. Avem dreptul să îi cerem Guvernului să plece pentru nedreptăţile pe care le-a făcut", a mai spus Petcu.

Mitingul din Piaţa Victoriei a început după ora 10.00, cu intonarea imnului naţional, vicepreşedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, declarând deschisă în mod oficial acţiunea de protest.

Peste 20.000 de sindicalişti sunt în Piaţa Victoriei şi autocarele cu protestatari continuă să vină spre sediul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici