Petiţie din partea unui ONG pentru verificarea "dosarelor" lui Iohannis, informaţie menţionată în cererea de revocare a lui Lazăr

Coaliţia Românilor au transmis, joi, o petiţie Inspecţiei Judiciare prin care cere demararea unei anchete pentru a lămuri dosarele penale ale lui Klaus Iohannis, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că procurorul general a clasat un dosar al preşedintelui.

1232 afișări
Imaginea articolului Petiţie din partea unui ONG pentru verificarea "dosarelor" lui Iohannis, informaţie menţionată în cererea de revocare a lui Lazăr

Petiţie pentru verificarea "dosarelor" lui Iohannis, informaţie nouă transmisă de ministrul Toader în cererea de revocare a lui Lazăr

„În acest sens, s-a cerut prin petiţie publicarea "listei cu toate dosarele penale care au existat şi/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Preşedintele României, precum şi pe membrii familiei dansului", dată când au fost soluţionate precum şi publicarea ordonanţelor de clasare dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr şi/sau procurorii din subordinea sa. De asemenea, prin aceeaşi petiţie Romanian Community Coalition a solicitat verificarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public că dl. procuror Augustin Lazăr, în momentul în care a fost numit procuror general, ar fi fost investigat penal de către DNA”, se arată într-un comunicat transmis de Coaliţia Românilor.

Coaliţia Românilor este un ONG cu sediul în California şi, potrivit descrierii de pe site-ul organizaţiei, are drept scop întărirea democraţiei şi independenţei justiţiei din România.

În petiţia transmisă Inspecţiei Judiciare, se arată:

1. În ceea ce priveşte clasarile dispuse de procurorul Augustin Lazăr personal sau de procurorii din subordinarea să, în dosare privindu-l pe dl. Klaus Iohannis şi familia dansului

a. Lista cu toate dosarele penale care au existat şi/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Preşedintele României, precum şi pe membrii familiei dansului.

b. Precizarea unităţii de parchet pentru fiecare cauza şi obiectul acesteia, dacă cauza a fost şi când a fost soluţionată, precum şi precizarea dacă soluţia în respectivă cauza a fost dispusă, verificată sau infirmată de procurorul Augustin Lazăr sau de procurori din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel.

c. Publicarea tuturor soluţiile dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr, ori de procurorii din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel, în cauzele penale privindu-l pe dl. Klaus Iohannis şi pe membrii familiei dansului.

d. Verificarea uniformitatii modului în care respectivele soluţii au fost dispuse, verificate sau infirmate în cauzele privindu-l pe dl. Klaus Iohannis, dacă asemenea cauze există, raportat la alte cauze în care respectivii procurori au dispus, verificat şi/sau infirmat soluţii similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici