Petiţie prin care se cere repatrierea Cameliei Smicală şi a copiilor săi, publicată online

Membrii unei comunităţi online au lansat o petiţie prin care cer repatrierea Cameliei Smicală şi a copiilor săi, Mihai şi Maria, în vârstă de 11, respectiv 10 ani, micuţii aflându-se, în prezent, în grija statului finlandez.

1204 afișări
Imaginea articolului Petiţie prin care se cere repatrierea Cameliei Smicală şi a copiilor săi, publicată online

Petiţie prin care se cere repatrierea Cameliei Smicală şi a copiilor săi, publicată online

Prin această petiţie se cere intervenţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru ca medicul Camelia Smicală şi cei doi copii ai ei să fie repatriaţi.

Conform iniţiatorilor petiţiei, în prezent, copiii Maria şi Mihai Jalaskoski au fugit din centrul unde au fost instituţionalizaţi (Tampere-Finlanda).

„Vă reamintesc că atât dr. Camelia Smicală, cât şi copiii săi minori, Maria şi Mihai Jalaskoski sunt şi cetăţeni români şi au dreptul constituţional de a se reîntoarce în ţara mamă, România, oricând doresc, iar M.A.E. are obligaţia (conform aceleiaşi Constituţii) de a-i primi în ţară”, se arată în petiţia online.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

În decembrie 2019, peste 150 de persoane au participat, în Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală şi au cerut autorităţilor din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor.

Anterior, în noiembrie 2019, Ministerul Afacerilor Externe a spus, referitor la cazul Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici