Petromidia: Un mort şi trei răniţi într-un accident de muncă

Un muncitor a murit, iar alţi trei au fost răniţi, sâmbătă după-amiază, în urma unui accident petrecut la Petromidia, cei trei răniţi fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

239 afișări
Imaginea articolului Petromidia: Un mort şi trei răniţi într-un accident de muncă

Petromidia: Un mort şi trei răniţi într-un accident de muncă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Medicul Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a declarat că la unitatea spitalicească au fost aduse trei persoane, una dintre acestea, un tânăr de 21 de ani, fiind în stare foarte gravă, în comă profundă.

Acesta se află internat în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului într-o stare extrem de gravă, fiind ventilat mecanic şi având o intoxicaţie puternică cu hidrogen sulfurat.

Ceilalţi doi lucrători, unul în vârstă de 45 de ani şi altul de 33 de ani, se află internaţi pe Secţia Medicală a spitalului constănţean şi sunt în afara oricărui pericol, a mai spus Stoian.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul de 33 de ani are şi un traumatism cranio-cerebral, până la ora actuală nefiind stabilit în ce împrejurări s-a produs acesta.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Marian Becheanu, a declarat că bărbatul care a decedat se numeşte Constantin Ghiţă şi era angajat al Rompetrol Rafinare, iar ceilalţi trei sunt angajaţi la o firmă subcontractoare.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Marian Becheanu, a declarat că bărbatul care a decedat se numeşte Constantin Ghiţă (53 de ani) şi era angajat al Rompetrol Rafinare, iar ceilalţi trei sunt angajaţi la o firmă subcontractoare.

Cei trei lucrători răniţi sunt Ion Viorel, în vârstă de 33 de ani, Stan Toma, în vârstă de 45 de ani, şi Dumitru Bodeanu, în vârstă de 21 de ani, acesta din urmă fiind tânărul aflat în comă.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice a Grupului Rompetrol arată că la rafinăria Petromidia a avut loc, sâmbătă după-amiază, un incident, "pe fondul lucrărilor aferente opririi tehnologice programate şi anunţate a rafinăriei", în urma căruia o persoană a decedat, iar alţi trei muncitori au fost răniţi.

"Din primele date, se pare că o echipă formată din patru muncitori (trei angajaţi ai unei companii subcontractante şi un angajat al rafinăriei) realizau în baza unui permis de lucru o lucrare pregătitoare pentru revizia unui echipament", precizează sursa citată.

La nivelul rafinăriei a fost constituită o comisie tehnică pentru stabilirea cauzei şi modului de intervenţie.

De asemenea, au fost anunţate Inspectoratul Teritorial de Muncă, Parchetul şi alte autorităţi abilitate, precizează Petromidia.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa vor face cercetări în acest caz, împreună cu reprezentanţii ITM Constanţa.

Bogdan Urzică, reprezentant al Rompetrol, a declarat, sâmbătă, corerspondentului MEDIAFAX că cei patru muncitori efectuau lucrări de modernizare a unei instalaţii a rafinăriei, iar în jurul orei 13.00 s-ar fi produs, din primele date, o scăpare de gaz, care i-a afectat pe lucrători.

La faţa locului, s-au deplasat mai multe ambulanţe din Constanţa, însă în cazul unuia dintre cei patru muncitori nu au mai putut face nimic, ci doar să constate decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici