PF Daniel ar putea să scoată tija din picior după 30 martie, la un an de la fractura de gleznă

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 27 martie.)

755 afișări

PF Daniel ar putea opta pentru o operaţie prin care să îi fie scoasă tija din picior după 30 martie, când împlineşte un an de la fractura dublă la gleznă, însă până acum nu a cerut medicilor acest lucru, recuperarea sa fiind foarte bună.

Comandatul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central, generalul Ion Sârbu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că Patriarhul Daniel se recuperează foarte bine şi aproape nu se mai vede că a suferit o fractură dublă la gleznă.

"Este adevărat că există recomandarea ortopezilor ca tija să fie scoasă după un an, dar anul se împlineşte în 30 martie şi nu se întâmplă nimic dacă mai prelungeşte. Oricum, va fi o operaţie simplă, de cel mult 30 de minute, iar pacientul ar putea părăsi spitalul ziua următoare intervenţiei. Preafericirea Sa poate alege singur data când vrea să fie operat. Oricum a recuperat foarte bine, a fost un pacient exemplar", a mai spus generalul Ion Sârbu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat agenţiei MEDIAFAX că Patriarhul Daniel nu a hotărât când se va opera din nou.

"Nu există nimic stabilit de către Preafericitului Părinte Patriarh Daniel privind operaţia şi probabil nu va fi până la Paşte. De fapt, PF Daniel a recuperat foarte bine, se simte excelent şi acest lucru îl confirmă medicii", a mai spus părintele Stoica.

În 30 martie 2008, după slujba Sfintei Liturghii, Patriarhul Daniel a suferit o fractură dublă la glezna stângă, la urcarea treptelor de acces către Reşedinţa patriarhală.

Întâistătătorul BOR a fost internat la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central, iar în urma examenului clinic şi a investigaţiilor paraclinice, comisia medicală a decis intervenţia chirurgicală de urgenţă. PF Daniel a stat în spital până în 22 aprilie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici