PF Daniel: Ioan Boc a fost pentru cei care l-au cunoscut modelul de "părinte creştin"

Patriarhul Daniel i-a transmis premierului un mesaj de condoleanţe pentru decesul tatălui său, spunând că Ioan Boc reprezintă pentru cei care l-au cunoscut şi iubit modelul de "părinte creştin", un tată care şi-a crescut copiii în dragoste faţă de tradiţiile româneşti şi valorile familiei creştine.

244 afișări
Imaginea articolului PF Daniel: Ioan Boc a fost pentru cei care l-au cunoscut modelul de "părinte creştin"

Ioan Boc (Imagine: Vasile Magadean/Mediafax)

"Am aflat cu durere de trecerea din această viaţă a tatălui Domniei Voastre, Ioan Boc. Iubit de cei din jur şi de familia sa, Domnul Ioan Boc reprezintă pentru cei care l-au cunoscut şi iubit modelul de «părinte creştin», un tată care şi-a crescut copiii în dragoste faţă de tradiţiile româneşti şi valorile familiei creştine. Tată a cinci copii, vrednici urmaşi ai săi, Ioan Boc şi-a dedicat viaţa familiei sale, având conştiinţa profundă a datoriei împlinite", se arată în mesajul de condoleanţe transmis, joi, de patriarhul Daniel familiei premierului Emil Boc.

PF Daniel a mai spus că familia, prietenii şi apropiaţii tatălui premierului trăiesc această pierdere ca o durere profundă, care nu poate fi alinată decât prin rugăciune şi prin comemorare pioasă şi recunoscătoare pentru cea ce Ioan Boc a dăruit de-a lungul întregii sale vieţi.

"În aceste momente de întristare şi doliu ne aducem aminte de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice: «Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El». În acest ceas de vremelnică despărţire până la învierea cea de obşte, ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul robului Său Ioan, în lumina Împărăţiei Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească. Veşnica lui pomenire din neam în neam! Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndurerată", se arată în finalul mesajul de condoleanţe transmis de PF Daniel.

Ioan Boc a murit, marţi seară, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Înmormântarea lui Ioan Boc va avea loc joi, de la ora 12.00, la cimitirul din curtea bisericii din satul Răchiţele, judeţul Cluj. Slujba de înmormântare va fi oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alături de alţi trei preoţi, printre care şi preotul paroh din Răchiţele, Traian Boc.

La înmormântare participă preşedintele Traian Băsescu, miniştrii Elena Udrea, Gheorghe Ialomiţianu, Ion Ariton, Valeriu Tabără, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Traian Igaş, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

De asemenea, au mai sosit pentru a aduce un ultim omagiu lui Ioan Boc şi au adus coroane de flori secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Cătălin Baba, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, primarul municipiului Alba-Iulia Mircea Hava, prefectul de Cluj, Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, lideri şi parlamentari PDL Cluj, şefi de servicii deconcentrate, primari de comune, oraşe şi municipii din judeţul Cluj. O coroană de flori a fost adusă şi din partea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici