Piaţa Obor a fost redeschisă

Aproximativ 100 de tone de legume şi fructe au fost vândute sâmbătă, în deschiderea noii Pieţe Obor, la inaugurare participând primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, şi secretarul de stat Adrian Rădulescu.

500 afișări
Imaginea articolului Piaţa Obor a fost redeschisă

Piaţa Obor a fost redeschisă (Imagine:Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Bucureştenii pot veni din nou să cumpere legume şi fructe din Piaţa Obor, aceasta fiind redeschisă după terminarea lucrărilor la noua clădire.

Noua Piaţă Obor a fost deschisă sâmbătă, odată cu Sărbătoarea Recoltei, de către pimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, însoţit de Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Primarul Neculai Onţanu le-a spus producătorilor agricoli care au venit să îşi vândă produsele în Piaţa Obor că taxa de ocupare a tarabelor va rămâne 15 lei pe zi, aceeaşi care a fost percepută în ultimi patru ani, astfel încât aceştia să poată vinde legume şi fructe la cele mai mici preţuri din Capitală.

"Pentru a fi siguri că în piaţă nu intră intermediarii care cresc artificial preţurile, la intrarea autovehiculelor cu marfă au fost verificate actele de identitate ale comercianţilor, precum şi documentele care să ateste că sunt producători adevăraţi. De asemenea, alte echipe de control ale Primăriei Sectorului 2 au verificat vânzătorii de la toate tarabele din noua Piaţă Obor pentru a se convinge, încă o dată, că nu s-au infiltrat speculanţi printre ţărani", au precizat reprezentanţii autorităţii locale de sector, într-un comunicat de presă.

Şi pentru că sâmbătă este prima zi a Sărbătorii Recoltei, la inaugurarea Pieţei Obor a fost invitat taraful "Gelu Voicu - Teleormanul", care a cântat hore şi sârbe în care s-au prins unii vizitatori ai pieţei, alături de primarul Neculai Onţanu.

Pe scena amenajată pentru a sărbători Luna Recoltei au mai urcat Maria Ciobanu şi Maria Dragomiroiu, iar duminică sunt aşteptaţi Gheorghe Roşoga, Mariana şi Mihai Călin şi Grupul "Liviu Vasilică - Teleormanul".

Un moment aparte al inaugurării noii Pieţe Obor a fost parada maşinilor de epocă. Două maşini exclusiviste, de lux, Lincoln şi Cadillac, au participat, alături de alte exponate la fel de valoroase, la un circuit al maşinilor de epocă care a legat Primăria Sectorului 2 de Piaţa Obor.

"Acestea au plecat din Târgul Anticarilor până la noua Piaţă Obor, ca un gest simbolic menit să facă un arc peste timp pentru a reaminti celor prezenţi de Oborul de altădată, important punct de comerţ şi de desfăşurare a unor evenimente ce au reunit mii de bucureşteni", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici