Piaţa Sudului, demolată pentru reconstrucţia unei noi pieţe

Reprezentanţii sectorului 4 din Capitală au început, duminică după amiază, demolarea Pieţei Sudului, atât a halei centrale, cât şi a celor câteva sute de tarabe amplasate în jurul acesteia.

262 afișări
Imaginea articolului Piaţa Sudului, demolată pentru reconstrucţia unei noi pieţe

Piaţa Sudului, demolată pentru reconstrucţia unei noi pieţe

Potrivit primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, această acţiune reprezintă un succes, de 12 ani de zile autorităţile locale încercând să demoleze amplasamentul care este "impropriu unui comerţ civilizat".

Astfel, reprezentanţii Administraţiei domeniului public de sector au început demolarea tuturor construcţiilor care fac parte din ansamblul cunoscut ca Piaţa Sudului, urmând a fi curăţat terenul de aproximativ 1.700 de metri pătraţi, pe care va fi construită o nouă piaţă modernă.

"În zece zile de la aducerea la starea iniţială şi de la salubrizarea terenului vom construi o hală modernă care va fi dotată cu toate utilităţile necesare practicării unui comerţ la standarde europene", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Potrivit edilului sectorului 4, suma necesară pentru construirea noii pieţe este de 20 de miliarde de lei vechi, banii urmând a fi alocaţi din încasările administraţiei pieţelor din sectorul 4 al Capitalei.

În cursul acţiunii de demolare nu au existat incidente, comercianţii care desfăşurau activităţi în vechea locaţie, fiind asiguraţi că vor desfăşura activităţi şi după reconstrucţia pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici