Piaţa Valea Ialomiţei intră în reparaţii capitale. Nu are autorizaţie de la ISU şi structura de rezistenţă este afectată

Piaţa Valea Ialomiţei va intra în reabilitare în octombrie. Nu mai este un loc sigur. Nu are autorizaţie de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU), prezintă infiltraţii, plouă în interior, iar structura de rezistenţă este afectată.

278 afișări
Imaginea articolului Piaţa Valea Ialomiţei intră în reparaţii capitale. Nu are autorizaţie de la ISU şi structura de rezistenţă este afectată

Piaţa Valea Ialomiţei intră în reparaţii capitale. Nu are autorizaţie de la ISU şi structura de rezistenţă este afectată

Şapte luni vor dura lucrările, dintre care trei luni va fi perioada de proiectare, timp în care se vor face modificări interioare şi exterioare stabilite de către ISU. De asemenea, vor fi montate echipamente de securitate în caz de incendiu şi sisteme de alarmă.

Primarul Ciprian Ciucu: ”Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum a văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-a mai păsuit”

"Piaţa Valea Ialomiţei este una dintre puţinele pe care le mai avem în administrare. Din fericire, nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani, ca în cazul altora.  Însă, nu se prezintă cum trebuie: nu are autorizaţie ISU, nu este la standardele la care trebuie să facem comerţ civilizat, prezintă infiltraţii (structura este afectată), plouă înăuntru.

Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum a văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-a mai păsuit. O reabilităm în curând! Pentru că înţelegem situaţia comercianţilor care îşi întreţin familiile din micile afaceri pe care le au aici, am găsit soluţia de a amenaja provizoriu o piaţă volantă, în spaţiul din imediata apropriere, pe care deja o amenajăm. Dărâmăm construţiile ilegale de acolo şi vom amplasa corturi pentru comercianţii din piaţă. Sper ca niciunul să nu rămână pe dinafară. După reabilitare, Piaţa Valea Ialomiţei va avea autorizaţie de funcţionare de la ISU, iar afacerile comercianţilor se vor desfăşura cu predictibilitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Contractul de lucrări interioare şi exterioare s-a semnat în 4 iulie cu firma Quadrant Development International pentru suma de 4.860.720,22 lei. Valoarea estimată a achiziţiei a fost de 5.118.775,42. Comercianţii au fost notificaţi încă din 12 iulie dar, pe tot parcursul lucrărilor, piaţa nu va fi închisă, ci activitatea va fi relocată. 

Cum va fi organizată activitatea pe parcursul lucrărilor 

- Pe durata celor şapte luni de execuţie, în proximitate, se va amenaja o piaţă volantă de 240 mp, în două corturi albe, fiecare în dimensiuni 6x20. De asemenea, vor fi zece spaţii comerciale independente, de câte 5 mp;
- În piaţa volantă se vor amenaja 40 de tarabe şi 15 spaţii destinate comercializarii produselor alimentare si nealimentare.
- Se vor reloca comercianţii cu contracte active şi a căror marfă se poate comercializa fără punerera în pericol a siguranţei alimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici