PICCJ face verificări în cazul morţii Lianei Dumitrescu după ce părinţii au acuzat medicii din Elias

Procurorii Parchetului instanţei supreme vor face verificări în cazul morţii Lianei Dumitrescu, după ce părinţii acesteia au făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias, acuzându-i că ar fi refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.

73 afișări
Imaginea articolului PICCJ face verificări în cazul morţii Lianei Dumitrescu după ce părinţii au acuzat medicii din Elias

PICCJ face verificări în cazul morţii Lianei Dumitrescu după ce părinţii au acuzat medicii din Elias (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Părinţii au făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias, pe motiv că aceştia ar fi refuzat externarea deputatei, în condiţiile în care familia dorea să o ducă la tratament la o clinică din străinătate, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Plângerea a fost înregistrată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire Penală şi Criminalistică -, deşi competenţa teritorială ar fi revenit Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, potrivit surselor citate.

PICCJ a decis să faca cercetările în acest caz. Pe de altă parte, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legală, rezultatul urmând să fie trimis procurorilor Parchetului instanţei supreme.

Managerul Spitalului Elias, Doina Dimulescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, având în vedere evoluţia fulminantă a bolii de care suferea Liana Dumitrescu şi pentru că familia a lansat acuzaţii la adresa personalului medical, va face o notă către Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în vederea efectuării expertizei medico-legale.

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti.

Pacienta a făcut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără ca inima să repornească, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avut loc la ora 9.30.

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti, potrivit unor surse oficiale

Pacienta a făcut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără ca inima să repornească, a comunicat Spitalul Elias.

Decesul a avut loc în jurul orei 9.30, potrivit surselor citate.

Deputatul Liana Dumitrescu a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.

Liana Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană în Parlament, a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare.

Ea a fost internată în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiind operată o zi mai târziu.

În vârstă de 38 de ani, Liana Dumitrescu era deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la al doilea mandat consecutiv. Ea era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în Comisia pentru regulament şi în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în cadrul căreia era preşedintele Subcomisiei pentru Spaţiu.

Liana Dumitrescu s-a născut în 20 ianuarie 1973, în Craiova. Era necăsătorită. De profesie jurist, ea a fost, în perioada 2002 - 2003, expert la Comisia parlamentară de revizuire a Constituţiei, iar în perioada 2003 - 2004, expert la Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilor electorale.

Între anii 2001 şi 2004, Liana Dumitrescu a fost directorul "Editurii Macedoneanul" şi al publicaţiei "Macedoneanul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici