Piraţii care au răpit un marinar român nu au contactat armatorul britanic

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a declarat, sâmbătă, că până în prezent piraţii care au răpit trei marinari, între care şi un român, de pe un vas aflat în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei nu au contactat compania britanică ce deţine nava.

412 afișări
Imaginea articolului Piraţii care au răpit un marinar român nu au contactat armatorul britanic

Piraţii care au răpit un marinar român nu au contactat armatorul britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a format o celulă de criză la compania care deţine nava, la societatea de asigurare. Deocamdată nu au fost contactaţi de piraţi nici ei, nici familiile marinarilor. Probabil vor solicita o răscumpărare", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Mihălcioiu.

El a mai spus că identitatea marinarului român nu a fost dezvăluită deocamdată de către compania britanică, iar tot ceea ce se ştie până în acest moment este că bărbatul era mecanic-şef pe nava respectivă.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a mai precizat că nava MV Esther transporta mărfuri generale din Camerun către Ghana când a fost atacată de către piraţi, care au răpit trei marinari - un român şi doi ruşi.

Un marinar român care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacată în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei a fost răpit de piraţi, a anunţat armatorul navei, citat de AFP. Atacul a avut loc în largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun şi la 136 de kilometri de coastă.

"După tâlhărirea membrilor echipajului, piraţii au părăsit nava răpind trei marinari. Vieţile acestor marinari sunt prioritatea noastră absolută şi vom face totul pentru readucerea lor în siguranţă. Ceilalţi nouă membri ai echipajului au rămas la bordul navei şi sunt nevătămaţi", a comunicat armatorul.

Golful Guineea, situat în sud-vestul Africii, este o zonă unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberaţi după plata unor răscumpărări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici