Pistoale şi puşti, ridicate după percheziţii la cămătari din Timiş. Trei persoane au fost reţinute

Trei persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate luni instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzate de camătă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

728 afișări
Imaginea articolului Pistoale şi puşti, ridicate după percheziţii la cămătari din Timiş. Trei persoane au fost reţinute

Sursa foto: Politia Romana

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică şi Compartimentul Proximitate, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au făcut, duminică, şapte percheziţii domiciliare şi patru percheziţii ale unor autoturisme, în Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2022 şi până în prezent, un bărbat, de 44 de ani şi o tânără, de 29 de ani, au acordat împrumuturi, percepând dobânzi şi garanţii în diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

„În anumite situaţii, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani şi dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme şi muniţia aferentă acestora”, spun poliţiştii din Timiş, luni dimineaţa.

În urma desfăşurării percheziţiilor asupra locuinţelor şi vehiculelor deţinute de persoanele cercetate, au fost descoperite şi ridicate patru pistoale, un încărcător cu şase cartuşe cu glonţ calibru 6,35 mm, o folie transparentă ce conţinea şapte cartuşe cu glonţ, calibru 6,35 mm şi trei cartuşe cu calibre diferite, o puşcă, calibru 44 mm, două puşti de vânătoare cu glonţ, 110 bucăţi cartuşe calibru 8×57 JS, două tuburi cartuşe percutate, două pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite şase cartuşe calibru 6,35 mm, 60 cartuşe calibru 6,35 mm, 15 cartuşe calibru 8x57 JS, un pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit cinci cartuşe cu glonţ calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate nouă contracte de împrumut, mai multe înscrisuri şi mijloace electronice de comunicare şi stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum şi 55.156 de lei, 4.435 de euro şi 949 de dolari.

În urma administrării probatoriului a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de tânăra de 29 de ani, acuzată de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi faţă de femeia, de 75 de ani, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Persoanele reţinute au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând a fi prezentate luni în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsuriilor preventive.

Bărbatul, de 44 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor trei persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici