Piteşti: 16 cadavre de câini şi pisici, găsite în cartierul Războieni

Cadavrele a cel puţin 16 câini şi pisici au fost găsite, marţi, în cartierul Războieni, din municipiul Piteşti, poliţiştii stabilind că animalele fără stăpân au fost otrăvite de oameni din zonă.

125 afișări

Potrivit dr. Ion Bârloiu, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş, cadavrele animalelor moarte au fost ridicate în vederea autopsierii şi au fost prelevate probe pentru stabilirea substanţei folosite pentru otrăvirea animalelor.

Animalele au fost descoperite de doi locatari din cartier care, în momentul în care şi-au dat seama că acestea sunt otrăvite, au anunţat imediat autorităţile care au sosit imediat la faţă locului. Din primele cercetări rezultă că substanţa letală a fost pusă în bucăţi de cârnat aruncate animalelor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare Argeş şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, după o anchetă preliminară şi analize, animalele au fost otrăvite cu warfarină, o substanţă cu grad mare de toxicitate, folosită în mod normal la deratizare, care a fost pusă pe produse din carne aruncate în perimetrul unde au fost găsite cadavrele.

"Warfarina este clar o substanţă foarte toxică şi, după părerea noastră, este un gest criminal cu premeditare, gândiţi-vă ce minte pot avea unii oameni să arunce bucăţi de cârnat impregnate cu o substanţă letală, au murit câini şi pisici, o situaţie gravă, şi gândiţi-vă dacă copiii din zonă, cei mici şi foarte mici, găseau astfel de bucăţi şi, din inconştientă, pofticioşi, înghiţeau o astfel de bucată de cârnat! Este inadmisibil!", a declarat Mădălina Ion, managerul Fundaţiei pentru Protecţia Animalelor Aulim Piteşti.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş încearcă acum să stabilească provenienţa.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au început o anchetă pentru a găsi persoanele care au omorât animalele şi care, implicit, au pus în pericol şi viaţa localnicilor, cei în cauză riscând o pedeapsă cu închisoarea de la unu la trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici