Piteştiul mai are rezerve de păcură pentru câteva zile

Cele două termocentrale din Piteşti au rezerve de păcură pentru câteva zile, în condiţiile menţinerii presiunii actuale a gazelor, dar aceste rezerve urmează să fie suplimentate în urma discuţiilor dintre SC Termoficare 2000 SA şi Petrom.

31 afișări
Imaginea articolului Piteştiul mai are rezerve de păcură pentru câteva zile

Piteştiul mai are rezerve de păcură pentru câteva zile

Potrivit lui Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, societatea Petrom urmează să livreze, în cel mai scurt timp, noi cantităţi de păcură către cele două termocentrale din oraş, astfel încât să poată fi asigurată în continuare furnizarea agentului termic către abonaţi.

Conform sursei citate, 58 de asociaţii de locatari vor rămîne fără agent termic, începând de joi dimineaţă, din cauza datoriilor de peste o sută de miliarde de lei vechi acumulate către SC Termoficare SA 2000 Piteşti.

"Eu sper că stocul de păcură să fie suficient, până când vom primi din nou de la Petrom. Avem o rezervă pentru două - trei zile, dar în cursul zilei de astăzi sau joi, se vor face noi livrări. Problema este că termocentralele nu pot funcţiona doar cu păcură, e nevoie şi de gaze. Debitul gazelor este în continuare mai redus decât de obicei, dar sperăm să se menţină în continuare la un nivel suficient. Sunt nemulţumit de anumite informaţii din presă potrivit cărora furnizarea căldurii şi a apei calde va fi sistată la Piteşti. S-a venit în mass-media cu informaţii total eronate, că vom îngheţa de frig, că se va opri apa caldă. E adevărat că în cursul zilei de marţi, parametrii nu au fost corespunzători, dar sistemul de termoficare a făcut faţă.", a declarat Tudor Pendiuc.

Directorul general al SC Termoficare 2000, Iulian Richiteanu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că debitul gazelor este în continuare redus, dar nu sunt motive de îngrijorare pentru populaţie. În ceea ce- i priveşte pe consumatorii industriali, singurul important, rafinăria Arpechim, care aparţine SC Petrom, a închis din data de 13 noiembrie Secţia de petrochimie, în care erau folosite gaze naturale în procesul de producţie.

"O problemă avem cu debitorii şi anume 58 de asociaţii de locatari care au datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi, am avut dealtfel şi probleme cu achiziţionarea pacurei chiar din lipsă banilor. Reprezentanţii acestora au fost somaţi să achite sumele respective, iar începînd de joi, vom proceda la sistarea agentului termic către aceste asociaţii.", a declarat Iulian Richiteanu, directorul SC Termoficare SA 2000 Piteşti.

Cele 58 de asociaţii de locatari sunt din municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti şi comuna Bascov, iar din suma debitoare, 54 de miliarde de lei vechi reprezintă datoria oraşului Piteşti.

Citeşte şi

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Livrările de gaze ruseşti prin Isaccea au fost oprite

Rusia a suspendat complet tranzitul gazului destinat Europei prin Ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici