Pivniceru: Dacă Niţu şi Irimie sunt respinşi, probabil îi propun pe următorii nominalizaţi

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, marţi seara, că nu ştie ce va face în cazul respingerii propunerilor sale pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, dar că "probabil" îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut.

893 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Dacă Niţu şi Irimie sunt respinşi, probabil îi propun pe următorii nominalizaţi

Pivniceru: Dacă Niţu şi Irimie sunt respinşi, probabil îi propun pe următorii nominalizaţi (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

În 1 noiembrie, Mona Pivniceru a anunţat că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

În final, ministrul Justiţiei a precizat că l-a propus pe procurorul Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar pe procurorul Ioan Irimie l-a nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Întrebată marţi seara, la Digi24, ce va face dacă preşedintele României, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, refuză numirea procurorilor lui Niţu şi Irimie, ministrul Pivniceru a spus că se aşteaptă "la normalitate" în finalizarea acestei proceduri, că nu ştie ce va face, dar, probabil, în va propune pe următorii doi.

Concret, Pivniceru a dat de înţeles că vor fi nominalizaţi, în cazul unui refuz, Elena Hach ca procuror general al României, iar Claudiu Dumitrescu ca procuror şef al DNA.

Totodată, Pivniceru a spus că trebuie încheiat orice provizorat, adăugând că mai sunt şi alte funcţii din conducerea Ministerului Public în care sunt delegaţi, şi nu numiţi, procurori.

Pe de altă parte, Mona Pivniceru a precizat că toţi candidaţii pentru cele două poziţii au fost foarte buni, fiind specialişti.

Ea a recunoscut faptul că unii dintre candidaţi nu şi-au indicat sursele pe care le-au citat în propiectele de manager, afirmând că şi Ioan Irimie a citat "nişte anexe" fără să indice sursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici