Pivniceru: Sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor nu poate fi viciat, dar manipularea da

Sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor nu poate fi viciat, dar manipularea acestuia, dacă este făcută cu rea-credinţă, poate fi viciată, a explicat, miercuri, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, precizând totodată că inspecţia judiciară va stabili dacă utilizatorii au "agresat realitatea".

147 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor nu poate fi viciat, dar manipularea da

Mona Pivniceru (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ministrul a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea ca sistemul prin care sunt repartizate dosarele în instanţă poate fi viciat de vreo persoană. Pivniceru a infirmat această posibilitate în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului, dar nu şi în ceea ce priveşte utilizarea acestuia de către factorul uman.

"Nu. Sistemul electronic, nu, dar manipularea lui, dacă este făcută cu rea-credinţă, probabil că există posibilitatea aceasta. Dar se găsesc corective la atitudini de acest fel. Am înţeles că deja CSM a dispus o inspecţie judiciară şi, în urma rezultatelor inspecţiei, vedem dacă persoanele care utilizează sistemul au agresat realitatea repartizării aleatorii sau este un viciu de sistem. Din ştiinţa noastră, nu ar fi un viciu de sistem până la acest moment", a spus Pivniceru.

Reprezentanţii mass-media au reluat întrebarea pentru a primi un răspuns clar şi concis de la ministrul Justiţiei.

"Deci, există posibilitatea, până la urmă, să fie viciat sistemul?", au întrebat jurnaliştii.

"Până la urmă, orice este posibil", a răspuns Pivniceru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici