Plafonul de la care se impozitează pensiile ar putea fi ridicat

Plafonul de la care se impozitează pensiile, stabilit acum la o mie de lei, trebuie ridicat, acest lucru urmând să fie făcut la rectificarea Codului Fiscal, a declarat ministrul Muncii la întâlnirea cu membrii Organizaţiei de seniori din PSD.

127 afișări
Imaginea articolului Plafonul de la care se impozitează pensiile ar putea fi ridicat

Plafonul de la care se impozitează pensiile ar putea fi ridicat (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Marian Sârbu a spus că propunerea privind ridicarea plafonului de la care se impozitează pensiile este mai veche şi, în opinia sa, necesară.

"Atunci când vom modifica Codul Fiscal va trebui să ridicăm plafonul de la care se impozitează pensiile. Este necesar acest lucru. Acum acest plafon este stabilit la 10 milioane de lei vechi (1.000 de lei noi - n.r.). Voi vorbi cu ministrul de Finanţe ca la rectificarea Codului să facem şi acest lucru", le-a spus Sârbu pensionarilor din PSD.

Ministrul Muncii s-a întâlnit, marţi, cu aproximativ 100 de pensionari, membri ai Organizaţiei de seniori din PSD Bucureşti, pentru a discuta problemele cu care se confruntă. Pensionarii i-au reproşat demnitarului că majoritatea promisiunilor făcute în campania electorală au fost abandonate şi i-au amintit că ei nu mai au timp să aştepte.

"Suntem generaţia cu cel mai mare grad de înţelegere, dar noi nu mai avem timp de promisiuni. Suntem cei din categoria celor care n-au avut pretenţii prea mari, dar în acelaşi timp suntem în măsură să înţelegem anumite lucruri şi să tragem un semnal de alarmă", a declarat preşedintele Organizaţiei de seniori din PSD, Mircea Rizoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici