Plajele din Constanţa şi Mamaia, brăzdate de şanţuri formate de ploi

Şanţuri în lungime de zeci de metri şi cu o adâncime de aproape un metru s-au format pe plaje din Constanţa, Mamaia, Eforie Nord şi Eforie Sud, în urma ploilor torenţiale, specialiştii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) intervenind, luni, încă pentru a remedia situaţia.

244 afișări
Imaginea articolului Plajele din Constanţa şi Mamaia, brăzdate de şanţuri formate de ploi

Plajele din Constanţa şi Mamaia, brăzdate de şanţuri formate de ploi (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor DADL, în urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute într-un timp relativ scurt, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, au fost produse ravene de dimensiuni mari pe şapte plaje din Mamaia, Constanţa, Eforie Nord şi Eforie Sud, ca urmare a scurgerii apei de pe terenurile limitrofe, aleile de promenadă şi drumurile de acces.

Astfel, în staţiunea Mamaia, la nord de Hotel Modern, lângă terasa Lacena Biblos, nisipul a fost spălat pe o lungime de 25 de metri, o lăţime de 2 - 3 metri şi cu adâncimea de 50 - 70 centimetri. În plus, valurile create ca urmare a gradului de agitaţie a mării au decopertat suprafaţa de plajă din faţa terasei. De asemenea, în dreptul hotelului Victoria s-a creat o ravenă cu o lungime de 35 de metri, lăţime de cinci metri şi o adâncime ce circa 50 de centimetri, iar la nord de terasa Cleopatra s-a produs un şanţ de 50 de metri lungime, lăţimea de trei metri, adâncimea de aproape jumătate de metru, eroziunea produsă decopertând şi o parte din treptele de beton pentru accesul la plajă.

Şi pe plajele din municipiul Constanţa s-au format ravene de dimensiuni diferite. Astfel, pe plaja Modern s-au creat două ravene, prima pe o lungime de 50 de metri, o lăţime cuprinsă între doi şi şase metri şi adancimea de aproximativ 50 de centimetri, iar a doua pe o lungime de 25 de metri, o lăţime de trei metri şi o adâncime de peste jumătate de metru. Şi pe plaja Zorile apele au creat trei şanţuri, cu lungimi de 35 - 40 de metri, lăţimi de până la şapte metri şi cu adâncimi de 40 - 50 de centimetri.

Mai puţin afectate de ploile din noaptea de sâmbătă spre duminică au fost plajele din Eforie Nord şi Eforie Sud, unde au fost formate câteva ravene cu lungimi de până în zece metri. În Eforie Sud însă ploile au provocat şi o prăbuşire a falezei, pe câteva zeci de metri, în zona Splendid.

Angajaţii DADL au intervenit cu utilaje pe plaje, încă de duminică seară, pentru a remedia această situaţie. În urma acestor lucrări, zona Mamaia - Constanţa a fost remediată în proportie de 90 la sută, în timp ce pe zona Eforie se va interveni în cursul serii de luni. Lucrările se desfăşoară seara şi pe timpul nopţii, pentru a nu-i deranja pe turiştii aflaţi pe plaje.

Precipitaţiile înregistrate, sâmbătă noaptea, în judeţul Constanţa au provocat inundaţii în nouă localităţi, între care şi municipiul Constanţa, unde străzile s-au umplut de apă şi au fost inundate zeci de case.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici