Plan roşu în judeţul Gorj. Staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti era veche de 10-12 ani

  • Staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti are 10-12 ani vechime, a declarat vineri managerul unităţii, Constantin Târziu.
  • Acesta a spus că a fost anunţat vineri dimineaţa de colegii săi că „s-a întrerupt alimentarea cu oxigen”.
317 afișări
Imaginea articolului Plan roşu în judeţul Gorj. Staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti era veche de 10-12 ani

Plan roşu în judeţul Gorj. Staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti era veche de 10-12 ani

„M-au sunat colegii că în secţie s-a întrerupt alimentarea cu oxigen. Colegii care erau de serviciu în spital”, a spus Constantin Târziu.

Conform acestuia, instalaţia a fost verificată în urmă cu două luni, dar nu au fost găsite probleme.

„S-au făcut verificări acum două luni, în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital. Nu a fost depistat absolut nimic”, a adăugat managerul.

Acesta susţine că în timpul verificărilor care se fac din 3 în 3 ore s-a depistat la un moment dat o concentaţie crescută de oxigen.

„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentraţie mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcţiune şi poate că pacienţii nu ţin toţi măştile la gură şi se mai pierde oxigen”, a spus Târziu, care a precizat că staţia are o vechime de 10-12 ani.

Planul roşu a fost activat vineri dimineaţa în judeţul Gorj, unde staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, spital Covid, s-a stricat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen.

Reprezentanţii ministerului anunţă că a început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI.

Din primele informaţii, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora”, susţine Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici