Plângere pentru malpraxis. Soţia pompierului infectat cu SARS-CoV-2 care a murit la Spitalul Râmnicu Vâlcea acuză: „Nu a luat nicio măsură pentru a salva viaţa lui”

  • Soţia unui pompier, mort după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, acuză medicii din Vâlcea că l-au lăsat să moară cu zile
  • Soţia pompierului spune că bărbatul ei suna după asistente pentru că s-a terminat oxigenul
  • Medicul curant a cerut familiei medicamente de acasă pentru a-l trata pe paramedic
2508 afișări
Imaginea articolului Plângere pentru malpraxis. Soţia pompierului infectat cu SARS-CoV-2 care a murit la Spitalul Râmnicu Vâlcea acuză: „Nu a luat nicio măsură pentru a salva viaţa lui”

La o lună de când un pompier din cadrul ISU Vâlcea a murit în spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, soţia sa acuză nereguli grave. Bărbatul a fost ţinut într-un salon neîncălzit, iar la Terapie Intensivă a fost trimis când era prea târziu.

Alida Banu, soţia pompierului mort, spune că soţul ei a fost ţinut în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Râmnicu Vâlcea 13 zile. Desi abia respira, paramedicul de 46 de ani, primea oxigen printr-o mască obişnuită, de la o butelie. Erau seri în care oxigenul se termina şi, pentru că nu treceea nimeni pe la el, bolnavul suna, de pe mobil, la camera de gardă a asistentelor, pentru a cere ajutor.

Alida Banu – soţia paramedicului mort: În primele două zile a fost într-un salon fără căldură. Mi-a dat mesaj pe telefon să-i trimit o pătură. (...) Soţului meu i-am trimis medicamente de acasă, despre ce vorbim. I-am trimis fiole de algocalmin, i-am trimis medicamente pentru ficat, pentru protecţia ficatului pentru că el a avut o hepatită când a fost mic. Un alt medicament pentru detoxifierea plămânilor, ceva de genul.

Alida Banu spune că medicul discuta cu soţul ei mai mult prin mesaje, iar pe durata spitalizării nu i-a făcut nicio investigaţie la plămâni, deşi starea lui se deteriora de la o zi la alta.

Alida Banu – soţia paramedicului mort: Nu a luat nicio măsură pentru a salva viaţa lui. S-a văzut sănătatea lui s-a deteriorat. A aşteptat până în ultima zi, când el era legumă, ca să-l trimită către ATI. Plămânii lui, pe data de 13, când a făcut testul COVID-19, erau în parametri normali. Am documente. Plămânii lui la CT, pe data de 26 octombrie, erau atrofiaţi. Sunt albi, doar cu câteva pete.

Alida Banu consideră că toţi angajaţii Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea sunt vinovaţi de moartea soţului ei. A făcut o plângere de malpraxis către Colegiul Medicilor şi aşteaptă răspuns. Vrea să afle de ce salvatorul nu a fost salvat. Am solicitat un punct de vedere conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, însă managerul a declarat că “nu a primit nicio sesizare şi nu comentează acest caz”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici