Plănuieşti să vizitezi Istanbul în acesta toamnă? Ar trebui să citeşti asta înainte

3460 afișări
Imaginea articolului Plănuieşti să vizitezi Istanbul în acesta toamnă? Ar trebui să citeşti asta înainte

Plănuieşti să vizitezi Istanbul în acesta toamnă. Ar trebui să citeşti asta înainte

Pe lângă bogata moştenire istorică, scena culturală/artistică foarte vibrantă şi bucătăria delicioasă, oraşul Istanbul şi împrejurimile sale oferă trasee de drumeţii cu peisaje uimitoare în lunile de toamnă. Aceste trasee, situate în Istanbul sau în apropierea centrului oraşului, oferă multe oportunităţi pentru călătorii iubitori de natură care doresc să descopere culorile Istanbulului toamna. În timpul vacanţei, puteţi urma aceste trasee de drumeţie pentru a găsi peisaje pline de floră, animale unice şi pădurile din jur. Am întocmit o listă cu cele mai bune rute de drumeţii de la Istanbul şi din împrejurimile sale pentru ca tu să te bucuri de o evadare unică în natură.

Din inima oraşului în braţele naturii

Cu o suprafaţă de 5.300 de hectare, Pădurea Belgrad este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă bucura de natură şi de activităţi în aer liber la Istanbul. Traseul lung de şase kilometri din Pădurea Belgrad începe de la intrarea în parc şi merge în jurul unui peisaj natural minunat acompaniat de numeroase lucrări arhitecturale originare din vechiul İstanbul. Puteţi să faceţi picnic, să vă aduceţi cortul sau să vă plimbaţi cu bicicleta în această pădure pentru a scăpa de agitaţia oraşului.

Polonezköy este o altă evadare populară pentru iubitorii de natură, datorită locaţiei sale apropiate de Istanbul. Cu zonele sale de picnic şi camping, traseele sunt dedicate drumeţiilor prin pădure şi pun la dispoziţie peste 3.000 de hectare de teren. Polonezköy găzduieşte şi un parc natural în care numeroase animale precum cerbi roşii, căprioare, veveriţe sau potârnichi îşi aşteaptă vizitatorii.

Districtele Şile, Sarıyer şi Arnavutköy, situate în nordul Istanbulului, găzduiesc şi păduri mici care la rândul lor pot fi explorate.

Green Adventures este cu doar un pas înaintea oraşului

Parcul Natural Ballıkayalar, la doar 1,5 ore cu maşina de Istanbul, este ideal pentru drumeţii uşoare şi provocatoare. Parcul, desemnat „Parc Natural şi Arie Naturală Protejată”, se remarcă drept un adevărat paradis al activităţilor în aer liber. În parcul, situat la vest de Kocaeli, se pot observa animale de pădure precum cioara leon, privighetoarea, căprioare şi veveriţe. Pe lângă drumeţii, vă puteţi alătura activităţilor de campare, alpinism şi canyoning. Parcul Natural Ballıkayalar, care oferă vizitatorilor terase de observare pe văi, lacuri, cascade sau pâraie este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi în mod obligatoriu.

Uçmakdere, un sat vechi din districtul Şarköy din Tekirdağ, este, de asemenea, o altă alternativă pentru iubitorii de natură. Pe lângă faptul că este una dintre zonele de drumeţii din apropiere de Istanbul, oraşul oferă şi oportunităţi plăcute pentru zboruri cu parapanta sau pentru campare.

Podişul Erikli, o minune naturală situată în cartierul Çınarcık din Yalova la aproximativ 1,5 ore cu maşina de İstanbul, atrage pasionaţii de natură. Platoul, unde te poţi plimba sub umbra castanilor, ulmului, mărului, bradului şi teiului, oferă o expediţie prin mijlocul naturii pe care nu o vei uita prea curând. În mod neaşteptat, traseele de drumeţii ale Podişului Erikli duc vizitatorii la cascade. Vă puteţi bucura de priveliştile pitoreşti ale Cascadei Çifte, Lacul Dipsiz, Platoul Delmece şi Cascada Erikli în timp ce faceţi drumeţii şi vă răcoriţi în micile lacuri formate de cascade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici