Planuri-cadru de învăţământ: cel mult 20 de ore pe săptămână în primar, 25 la gimnaziu, 30 la liceu - Mediafax

Planuri-cadru de învăţământ: cel mult 20 de ore pe săptămână în primar, 25 la gimnaziu, 30 la liceu

Numărul de ore alocat săptămânal disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este de cel mult 20 de ore la învăţământul primar, de cel mult 25 de ore la cel gimnazial şi de cel mult 30 de ore la învăţământul liceal, potrivit proiectului Legii educaţiei.

2917 afişări

Imaginea articolului Planuri-cadru de învăţământ: cel mult 20 de ore pe săptămână în primar, 25 la gimnaziu, 30 la liceu

Planuri-cadru de învăţământ: cel mult 20 de ore pe săptămână în primar, 25 la gimnaziu, 30 la liceu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aceste ore sunt alocate atât pentru predare, cât şi pentruînvăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilorpredate, conform proiectului.

În cadrul Curriculumului Naţional, disciplinele obligatorii au opondere de 80% în planurile-cadru de la nivelul învăţământuluiobligatoriu şi de 70% în cele de la nivelul liceului.

Planurile - cadru ale disciplinelor opţionale au o pondere de20% la nivelul învăţământului obligatoriu şi de 30% la nivelulliceului, urmând să se decidă la nivelul fiecărei şcoli, în funcţiede nevoile de învăţare ale elevilor.

 

În cadrul fiecarei discipline, programa şcolara va acoperi 75%din orele de predare, lăsând la dispoziţia cadrului didactic 25%din timpul alocat disciplinei respective. În funcţie decapacităţile elevilor şi de strategia şcolii din care face parte,profesorul va decide dacă proporţia de 25% din timpul alocatdisciplinei va fi folosit pentru învăţare în cazul copiilor cuprobleme speciale, pentru consolidarea cunoştinţelor sau pentrustimularea elevilor capabili de performanţe superioare, conformunor planuri individuale de învăţare elaborate pentru fiecareelev.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
INVĂŢĂMÂNT ,
PROGRAM ,
scoala ,
liceu ,
gimnaziu ,
educatie

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.