Planurile Guvernului: Oră săptămânală de fotbal în şcoli din 2015 şi 400 terenuri noi de fotbal

Programa educaţională va include, începând cu anul şcolar 2015-2016, o oră de fotbal pe săptămână, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, în planurile Guvernului figurând şi construcţia a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

302 afișări
Imaginea articolului Planurile Guvernului: Oră săptămânală de fotbal în şcoli din 2015 şi  400 terenuri noi de fotbal

Planurile Guvernului: Oră săptămânală de fotbal în şcoli din 2015 şi 400 terenuri noi de fotbal (Imagine: Shutterstock)

Măsurile au fost anunţate, miercuri, de premierul Victor Ponta, în timpul discuţiei cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020.

La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

Premierul a arătat că întâlnirea a avut ca scop discutarea planului de implementare a angajamentelor pe care România, prin Federaţia Română de Fotbal, şi le-a asumat pentru Campionatul European din 2020.

Ponta a susţinut că trebuie realizat, în primul rând, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un program de construcţie a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, la care se adaugă modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament. Partidele de fotbal vor fi organizate doar pe Arena Naţională din Capitală.

Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.

"Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă", a adăugat Ponta.

Vor fi derulate şi programe de integrare socială prin sport, pe care le va gestiona Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Fotbal.

Ponta a anunţat totodată un program de competiţii la nivelul corpului diplomatic, pe care Ministerul de Externe îl va gestiona împreună cu celalalte 12 ţări care vor organiza partide din cadrul Campionatului European de fotbal 2020.

Guvernul va sprijini totodată Primăria Capitalei pentru realizarea cât mai rapidă a sălii de sport polivalente, Ponta estimând că, după rezolvarea contestaţiilor depuse la licitaţia de atribuire a contractului, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor şi pot fi finalizate în termen de 18 luni, astfel încât noua sala să poată găzdui Cmapionatul European de gimnastică din 2017, dar şi alte competiţii, precum Campionatul European de fotbal în sală, la care România şi-a depus candidatura.

În luna septembrie, oraşul Bucureşti a fost desemnat, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

În decembrie 2012, UEFA a decis să organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, care a avut loc în 1960.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici