Plata sporurilor neplătite magistraţilor înseamnă tăierea a 10% din veniturile bugetarilor - surse

Plata sporurilor salariale neachitate, pe care magistraţii le-au revendicat şi câştigat în instanţă, ar echivala cu tăierea a 10% din pensiile şi salariile bugetarilor, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale, care au precizat că aceste sume nu sunt trecute în bugetul pe 2009.

20 afișări
Imaginea articolului Plata sporurilor neplătite magistraţilor înseamnă tăierea a 10% din veniturile bugetarilor - surse

Plata sporurilor neplătite magistraţilor înseamnă tăierea a 10% din veniturile bugetarilor - surse (Imagine: Mediafax Foto)

"Magistraţii au dat în judecată statul român pentru achitarea datoriilor provenite din sporurile salariale neprimite. Dacă aceste datorii s-ar plăti, ar echivala cu tăierea a 10% din pensiile şi salariile bugetarilor, suma fiind echivalentă şi cu cheltuielile de capital pe un an la Ministerul Transporturilor", au declarat sursele citate.

Pe de altă parte, dacă Guvernul ar putea identifica soluţii pentru plata celor două miliarde de euro – datorii ale fostului Guvern către firmele private – pentru plata sporurilor salariale neachitate magistraţilor Executivul nu a găsit soluţii, conform surselor citate.

Totodată, sursele menţionate au precizat că Guvernul analizează posibilitatea de a anula procentul de 20% din valoarea amenzilor aplicate, pe care îl obţin anumiţi angajaţi din sistemul public din circa 16 instituţii, cum sunt ANAF, ANPC, Garda de Mediu sau Paza de Coastă.

Potrivit surselor citate, în cadrul acestor instituţii s-ar ajunge chiar la cumularea, pe lângă salariul de bază, a încă trei salarii în plus din procentul de 20% din valoarea amenzilor aplicate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici