Plata sporurilor pentru magistraţi, impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună

Plata sporurilor de 50% pentru solicitare neuropsihică şi de 15% pentru confidenţialitate care trebuie acordate magistraţilor pentru anul 2009 va avea un impact bugetar de 48 de milioane de lei pentru fiecare lună, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

25 afișări
Imaginea articolului Plata sporurilor pentru magistraţi, impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună

Plata sporurilor pentru magistraţi, impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Impactul total este de 48 de milioane lei pe lună pentru sporul de 50% de solicitare neuropsihică şi sporul de 15% de confidenţialitate care trebuie acordate pentru anul 2009 instituţiilor publice din sectorul de justiţie", se arată într-o precizare a MFP transmisă MEDIAFAX.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, cinci dintre recursurile declarate de Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi, împotriva deciziilor date de Curtea de Apel Bucureşti în cazul proceselor intentate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), al Institutului Naţional de Magistratură (INM) şi Şcoala Naţională de Grefieri (SNG) şi de instanţa supremă, care reclamau neplata sporului de 50%.

În consecinţă, Ministerul Finanţelor este obligat, prin deciziile irevocabile ale instanţei supreme, să plătească sporul de 50% magistraţilor, refuzul de avizare pentru plata sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru sporul de confidenţialitate fiind lipsit de temei legal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici