FOTO & VIDEO Apele au năvălit pe străzi şi în casele oamenilor, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, marţi, că pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curţi şi locuinţe, în judeţele Alba, Bacău, Covasna şi Tulcea.

1056 afișări
Imaginea articolului FOTO & VIDEO Apele au năvălit pe străzi şi în casele oamenilor, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore

FOTO: Facebook Meteoplus @oscar.stanciu

Potrivit IGSU, cel mai afectat judeţ de aversele torenţiale a fost Alba, unde pompierii au intervenit în trei localităţi pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor cu motopompe.

O situaţie deosebită a fost înregistrată şi în judeţul Bacău, în satul Cotumba, unde, în urma revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar două persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinţei.

De asemenea, pe raza aceleiaşi localităţii, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

Pentru prevenirea evenimentelor generate de vremea rea, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, salvatorii îi sfătuiesc pe oameni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Sursa FOTO&VIDEO: Facebook Meteoplus @oscar.stanciu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici