Ploieşti: 300 de pensionari strigă "Jos Băsescu! " şi cer demisia Guvernului Boc

Peste 300 de pensionari protestează, miercuri dimineaţă, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti faţă de diminuarea pensiilor, cerând demisia Guvernului şi strigând "Jos Băsescu!", considerându-i vinovaţi pe şeful statului şi pe premierul Boc de faptul că România a ajuns în această situaţie.

24 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: 300 de pensionari strigă "Jos Băsescu! " şi cer demisia Guvernului Boc

Ploieşti: 300 de pensionari strigă "Jos Băsescu! " şi cer demisia Guvernului Boc (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Protestul pensionarilor prahoveni a început la ora 10.00 şi se desfăşoară în centrul Ploieştiului, în faţa Palatului Administrativ, unde îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Ploieşti şi unde funcţionează, de asemenea, mai multe cabinete parlamentare.

La protest, participă pensionari şi zeci de reprezentanţi a zece dintre cele 12 organizaţii afiliate Consiliului persoanelor vârstnice Prahova.

Pensionarii protestatari huiduiesc şi poartă pancarte prin care cer guvernanţilor să nu modifice metodologia în vigoare de stabilire a cuantumului pensiilor.

Protestatarii scandează "Jos Băsescu" şi cer demisia Guvernului, participanţii la miting afirmând că îi consideră vinovaţi pe şeful statului şi pe membrii Guvernului pentru situaţia la care s-a ajuns, respectiv pentru faptul că pensiile vor scădea cu 15 procente.

La ora transmiterii acestei ştiri, o delegaţie formată din 13 reprezentanţi ai protestatarilor a intrat la discuţii cu prefectul judeţului Prahova, iar parcul din faţa Palatului Administrativ continuă să se adune protestari.

Unul dintre participanţii la miting a adus cu el o coroană de flori pe care scrie "Regrete eterne".

Manifestări similare de protest ale pensionarilor au loc, la ora transmiterii acestei ştiri, şi în alte zone din ţară.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, după negocierile cu delegaţia FMI, că autorităţile române au ales soluţia reducerii fondului de salarii cu 25 la sută, a pensiilor cu 15 la sută şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici