Ploieşti: Tineri din echipa de campanie a PNL au reclamat Poliţiei că au fost bătuţi pe stradă

Doi tineri din echipa de campanie a PNL Ploieşti care distribuiau materiale electorale în cutiile poştale au fost bătuţi, joi noaptea, de un grup de persoane înarmate cu arme albe şi spray-uri paralizante, în acest sens fiind depuse plângeri la Poliţie, susţine candidatul PNL Bogdan Nica.

34 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Tineri din echipa de campanie a PNL au reclamat Poliţiei că au fost bătuţi pe stradă

Ploieşti: Tineri din echipa de campanie a PNL au reclamat Poliţiei că au fost bătuţi pe stradă (Imagine: Mediafax Foto)

Bogdan Nica, candidat PNL pentru Senat într-un colegiu din Ploieşti, susţine că în noaptea de joi spre vineri mai mulţi tineri din echipa de campanie a PNL care au surprins un bărbat ce distribuia pliante denigratoare au fost agresaţi de aproximativ 20 de persoane, iar în urma incidentului un tânăr din staff-ul liberalilor a fost transportat la spital.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 3.00, cinci tineri din echipa sa de campanie se aflau în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti pentru a împărţi în cutiile poştale pliante cu îndemnuri de a merge la vot şi pentru a verifica starea panourilor publicitare.

Conform declaraţiilor lui Nica, cei cinci membri ai echipei sale au găsit, la un moment dat, un pliant nesemnat, în care el şi alţi membri ai PNL erau acuzaţi de "tot felul de crime".

"Eu eram acuzat că am distribuit în spitale aţă chirurgicală din cauza căreia au murit oameni, colegul meu Horia Toma era acuzat că a devalizat rafinăriile din Ploieşti şi altele asemenea", a spus Nica, de profesie medic, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii Publice, funcţie pe care a ocupat-o până în urmă cu aproximativ trei luni.

Nica a povestit că echipa sa de campanie şi-a continuat acţiunea, iar la un moment dat s-a întâlnit cu un tânăr de aproximativ 19 ani, care distribuia pliantele respective.

"Băieţii mei l-au întrebat ce face şi cine l-a pus să împartă acele pliante. Tânărul a dat un telefon şi în câteva minute în zonă au apărut cinci maşini din care au coborât 20 de cetăţeni de etnie rromă, înarmaţi cu tot felul de obiecte contondente şi cu spray-uri paralizante. I-au luat la bătaie pe cei cinci membri ai echipei mele de campanie. Trei dintre ei au reuşit să fugă şi să sune la 112. Doi au fost bătuţi, unul dintre ei fiind transportat cu ambulanţa la spital", a afirmat Nica.

El a spus că toţi cei cinci membri ai echipei sale de campanie au depus plângeri la Poliţie.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova au confirmat că în noaptea de joi spre vineri în Ploieşti a avut loc un incident în care au fost implicaţi membrii unei echipe de campanie electorală aparţinând unui partid politic, însă susţin că la Poliţie nu a fost depusă nicio plângere în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, agent Raluca Brezeanu, a declarat că în noaptea de joi spre vineri a avut loc un incident în care au fost implicate mai multe persoane.

"Până la această oră nu a fost depusă nicio plângere din partea reprezentanţilor niciunui partid politic", a adăugat Brezeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici