Ploieşti: Zece persoane, audiate de procurorii DIICOT într-un dosar privind trafic cu etnobotanice

Zece persoane, între care doi patroni de spice shop-uri şi vânzători la astfel de magazine, au fost conduse, joi, la sediul DIICOT Ploieşti, pentru audieri într-un dosar privind trafic cu produse etnobotanice, audierile durând mai bine de zece ore.

152 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Zece persoane, audiate de procurorii DIICOT într-un dosar privind trafic cu etnobotanice

Ploieşti: Zece persoane, audiate de procurorii DIICOT într-un dosar privind trafic cu etnobotanice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Doi bărbaţi din Bucureşti, patroni ai mai multor magazine care vând substanţe etnobotanice în Bucureşti şi Ploieşti şi alte opt persoane, vânzători în astfel de magazine, au fost conduse, joi, la sediul DIICOT Ploieşti pentru a fi audiate într-un dosar privind trafic cu substanţe interzise, a declarat şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Audierile au început, joi, în jurul orei 10:30, iar ora transmiterii acestei ştiri procurorii continuă să audieze mai multe persoane, unele dintre acestea fiind asistate de apărători aleşi, altele primind avocaţi din oficiu.

Printre cei audiaţi se numără doi bărbaţi din Bucureşti, Alexandru Popescu, în vârstă de 28 de ani, şi Aurelian Sorin Neculache, în vârstă de 22 de ani, care deţin mai multe spice shop-uri în Ploieşti şi Bucureşti. Aceştia au continuat să vândă produse etnobotanice după ce magazinele pe care le deţin au fost închise de către comisarii pentru Protecţia Consumatorului şi de Garda Financiară.

Cei doi au cumpărat magazinele de etnobotanice de la George Bogdan Boşcodeală, considerat drept unul dintre cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din România, care în vara anului trecut a fost arestat de DIICOT Ploieşti şi trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul în care Boşcodeală este judecat aflându-se pe rolul Tribunalului Galaţi.

Procurorii DIICOT Ploieşti şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, joi dimineaţă, şase descinderi în Bucureşti şi Ploieşti. La Bucureşti, au fost percheziţionate domiciliile celor doi patroni de magazine şi un spice shop deţinut de aceştia, iar la Ploieşti au fost controlate trei magazine a căror activitate fusese anterior suspendată temporar în urma deciziilor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi ale Gărzii Financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici