Plopul realmente fără soţ de pe Calea 13 Septembrie: era în inima cartierului Uranus, dar a supravieţuit miraculos demolării

662 afișări
Imaginea articolului Plopul realmente fără soţ de pe Calea 13 Septembrie: era în inima cartierului Uranus, dar a supravieţuit miraculos demolării
Oare cine plantat un plop în mijlocul trotuarului, pe pista de biciclete de pe Calea 13 Septembrie, fix lângă gardul Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti? Se vede că este bătrân, mai bătrân decât orice copil născut după anul 1989.
 
Trecătorii îl ocolesc miraţi, fără să ştie că stingherul arbore este un simbol al demolărilor din cartierul Uranus din anii '80. O dovadă. Un supravieţuitor. Un martor. În anii '80, 40.000 de bucureşteni au fost strămutaţi şi o zonă de 7 kilometri mp din Bucureştiul istoric a fost rasă de pe faţa pământului cu buldozerele.
 
Mărturii incredibile din cartierului Uranus, ras de pe faţa pamântului ca să facă loc Casei Poporului, într-un reportaj B365.ro.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici