Plumb: Un elicopter MAI a plecat în Dâmboviţa şi va survola zona în care un urs a atacat trei oameni

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor un elicopter cu instalaţie de termoviziune, care să survoleze zona de nord a judeţului Dâmboviţa unde trei persoane au fost atacate de urs, sâmbătă, una dintre acestea murind.

423 afișări
Imaginea articolului Plumb: Un elicopter MAI a plecat în Dâmboviţa şi va survola zona în care un urs a atacat trei oameni

Plumb a cerut MAI un elicopter cu termoviziune pentru a localiza ursul care a atacat trei oameni (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor a plecat, sâmbătă seară, în Dâmbovţa, şi va suvola zona de nord a judeţului, unde un urs a atacat trei oameni, în încercarea de a repera animalul, a anunţat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Va veni un elicopter care va localiza toate animalele, un urs, doi urşi, iar spre dimineaţă vom interveni pentru captuarea şi relocarea acestora. (...) Sperăm că în cursul dimineţii să îl putem prinde, chiar cu lunetist din elicopter. Aparatul de zbor va reveni mâine, după survolul din această noapte. Va fi verificat fiecare fond de vânătoare pentru a vedea care e situaţia, în special a celor situate lângă comunităţi umane", a spus Plumb, în localitatea sa natală, Buciumeni, unde a avut loc unul dintre incidente.

Pe de altă parte, ea s-a declarat nemulţumită că nu a fost informată la timp de către reprezentanţii Ministerului Mediului despre incidentul produs la Pietroşiţa: "Din păcate, nu am primit informaţia din minister, aşa cum era normal. Voi lua măsuri, dar acum trebuie să vorbim despre cum vom acţiona".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici