PMB dă în plus 1,5 milioane euro pentru lucrările la linia de tramvai Moşilor finalizate în 2008

Primăria Capitalei va plăti în plus 1,5 milioane de euro firmei care a efectuat lucrările de modernizare a liniei de tramvai Calea Moşilor, finalizate în urmă cu aproape un an, banii fiind alocaţi, printr-un act adiţional, pentru lucrările suplimentare executate la terminalul Piaţa Sfântul Gheorghe.

27 afișări
Imaginea articolului PMB dă în plus 1,5 milioane euro pentru lucrările la linia de tramvai Moşilor finalizate în 2008

PMB dă în plus 1,5 milioane euro pentru lucrările la linia de tramvai Moşilor finalizate în 2008 (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul e-licitatii.ro, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a încheiat o anexă la contractul privind "modernizarea străzii cu linii de tramvai Calea Moşilor", în valoare de 6.209.633,55 de lei fără TVA (aproximativ 1,5 milioane de euro).

Directorul Direcţiei de Infrastructură şi Servicii Publice, Mădălin Dumitru, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că suma de aproximativ 1,5 milioane de euro va fi plătită firmei Tehnologica Radion pentru lucrările executate suplimentar la terminalul Piaţa Sfântul Gheorghe, acolo unde au fost descoperite în timpul lucrărilor mai multe situri arheologice care au necesitat evidenţiere şi descărcare arheologică.

"Lucrările suplimentare au fost făcute în urma descoperirilor arheologice, faţă de care legislaţia în domeniu obligă constructorul, dar şi beneficiarul lucrărilor să prevadă timp şi resurse financiare necesare inventarierii şi conservării, precum şi evidenţierii acestora", a spus Mădălin Dumitru.

Acesta a mai spus că descoperirile arheologice au necesitat şi lucrări conexe privind sistemul de drenaj al apei şi sistemul de canalizare care a suferit modificări.

Potrivit lui Mădălin Dumitru, lucrările suplimentare au fost datorate unor "circumstanţe imprevizibile".

Directorul Direcţiei de Infrastructură şi Servicii Publice a explicat că, după demontarea liniei de tramvai din bucla terminalului Sfântul Gheorghe, pe strada Băniei, s-a descoperit un sit arheologic al Hanului Sfântul Gheorghe care datează din secolul al VI-lea şi a fost reconstruit de Constantin Brâncoveanu la sfârşitul secolului al XVII- lea.

Mădălin Dumitru a adăugat că semnarea actului adiţional pentru lucrările suplimentare a fost făcută în cursul lunii octombrie deoarece lucrările efectuate nu au avut "predere bugetară", iar demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare au durat mai multe luni.

Lucrările la tronsonul buclei de întoarcere de la Piaţa Sfântul Gheorghe au durat aproximativ cinci luni, fiind finalizate în noiembrie 2008.

Acestea au presupus reabilitarea infrastructurii subterane a liniei de tramvai, modernizarea căii de rulare şi a străzilor pe care se desfăşoară traseul liniei de tramvai (Cavafii Vechi, Băniei, Lipscani), amenajarea peroanelor, adăposturilor pentru călători, amenajări urbanistice (jardiniere, arbuşti, bănci, coşuri de gunoi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici