PMB ia măsuri anti-poluare: A verificat 218 şantiere şi a aplicat amenzi de peste 280.000 de lei

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a făcut verificări la 218 şantiere din Bucureşti, ca parte a planului municipal anti-poluare, inspectorii aplicând 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 280.000 de lei, anunţă Municipalitatea.

2557 afișări
Imaginea articolului PMB ia măsuri anti-poluare: A verificat 218 şantiere şi a aplicat amenzi de peste 280.000 de lei

PMB ia măsuri anti-poluare: A verificat 218 şantiere şi a aplicat amenzi de peste 280.000 de lei

O serie de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de către inspectorii municipali (Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti) în zona şantierelor din Capitală pentru a verifica modul de respectare a normelor de igienă şi salubrizare în vigoare.

„Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea şantierelor din Bucureşti, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre ţintele noastre principale. Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca şantierele de construcţii să respecte normele de igienă şi salubrizare în vigoare. Praful şi resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală. În decurs de cinci zile, poliţiştii locali au verificat 218 şantiere urmărind aspectele ce tin de desfăşurarea acestora. S-au constatat şi nereguli, ca urmare au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 282.500 de lei.”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Cele mai multe dintre acestea (46 de amenzi) au fost aplicate potrivit HCGMB 120/2010, privind adoptarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti.

Inspectorii au controlat activităţile de construire sau desfiinţare din incinta şantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activităţile de spălare a suprafeţelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curăţarea căilor de acces şi folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele şantiere au fost alte două activităţi vizate de reprezentanţii Direcţiei, conform PMB.

„Acţiunea privind reducerea poluării în Capitală continuă, în susţinerea acesteia fiind implicate efective importante din cadrul Direcţiei Control a DGPLCMB - prin serviciile Transporturi si Utilităţi Publice, Control Salubritate, Control Ecologie si Protectia Mediului şi Control Lucrări Edilitare si Afişaj Stradal – dar şi din cadrul Direcţiei de Ordine Publică”, adaugă Municipalitatea.

Măsura este una dintre cele prevăzute în Planul integrat de îmbunătăţire a calităţii aerului din Bucureşti şi este aplicată în paralel cu proiecte de modernizare a transportului public, înnoirea flotei STB prin achiziţia de noi mijloace de transport (cu peste 50% din parcul activ), trecerea la o gestiune electronică a flotei STB, lansarea de aplicaţii mobile pentru transportul public, eliminarea din trafic a maşinilor poluante (programul de eco-vouchere), fluidizarea circulaţiei prin lucrări de infrastructură, introducerea în sistemul de management al traficului a intersecţiilor din Capitală (semaforizare inteligentă), crearea unei infrastructuri de incarcare a autoturismelor electrice, încurajarea transportului alternativ (vouchere pentru biciclete, realizarea de piste ciclabile, lansarea unor proiecte de car-sharing şi a autobuzelor şcolare) etc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici