PMB: Nu am primit până acum răspuns pozitiv de la Guvern privind preluarea Centurii Capitalei

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis, joi, că până în prezent Guvernul nu a transmis un răspuns pozitiv în ceea ce priveşte preluarea Centurii Capitalei de către Municipalitate, de la Ministerul Transporturilor.

84 afișări
Imaginea articolului PMB: Nu am primit până acum răspuns pozitiv de la Guvern privind preluarea Centurii Capitalei

PMB: Nu am primit până acum răspuns pozitiv de la Guvern privind preluarea Centurii Capitalei

„Încă de la preluarea mandatului, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat în repetate rânduri Guvernului României transferul Centurii Capitalei în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, astfel încât modernizarea acesteia să poată fi făcută în cel mai scurt timp. În acest scop a avut nenumărate întâlniri cu premierii României pentru a soluţiona această problemă care are efecte atât asupra traficului din Bucureşti, cât şi asupra celui din judeţul Ilfov”, se arată într-un comunicat al PMB.

Potrivit sursei citate, un răspuns preliminar din partea Guvernului a fost că, în urma acestui transfer, s-ar putea pierde fondurile europene deja contractate pentru acest proiect de Ministerul Transporturilor.

„Aşa cum a explicat Primarul General, reiterem faptul că finanţarea este alocată pentru obiectivul de investiţii, nu pentru instituţia care îl derulează. Primăria Capitalei are, în premieră, un departament format din specialişti cu experienţă care se ocupă de atragerea de fonduri europene şi de monitorizarea acestora, fiind pregătită pentru procesul de preluare a Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor”, se mai arată în comunicatul PMB.

Reprezentanţii PMB mai subliniează faptul că Guvernul nu a dat, până în prezent, un răspuns pozitiv în ceea ce priveşte acest transfer.

„Menţionăm că, până în prezent, Primăria Municipiului Bucureşti nu a primit un răspuns pozitiv din partea autorităţii centrale cu privire la preluarea în administrare a Centurii Capitalei”, se mai arată în comunicatul Municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici