PMB oferă sprijin financiar, pentru teste genetice, femeilor cu cancer mamar ca să descopere posibile recidive

Femeile cu cancer mamar primesc sprijin financiar de 2.500 de lei pentru teste genetice care descoperă posibila recidivă, printr-un proiect aprobat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Bulgetul multianual este de 1,2 milioane lei.

183 afișări
Imaginea articolului PMB oferă sprijin financiar, pentru teste genetice, femeilor cu cancer mamar ca să descopere posibile recidive

PMB oferă sprijin financiar, pentru teste genetice, femeilor cu cancer mamar ca să descopere posibile recidive

Programul demarat în anul 2018, la iniţiativa primarului general Gabriela Firea, pentru testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente, continuă, potrivit deciziei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Noul proiect, denumit „Testarea BRCA”, se adresează unui număr de 500 de femei cu indicaţie medicală eliberată de un medic specialist oncolog pentru efectuarea testării.

„Este vorba despre un sprijin în valoare de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Testele oferă femeilor cu cancer mamar şi medicilor informaţii suplimentare despre probabilitatea de reapariţie a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului. Pentru fiecare beneficiar în parte, suma va fi decontată către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului. Este un proiect care salvează vieţi, pentru că în funcţie de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi are un buget multianul de 1,2 milioane lei.

De proiectul demarat în anul 2018, prin care s-a permis efectuarea unor testări genetice pacientelor diagnosticate cu cancer mamar, au beneficiat peste 350 de femei.

Estimările bazate pe ultimele date disponibile arată că în Bucureşti sunt diagnosticate, anual, cu cancer mamar, peste 900 de persoane. Acestora li se adaugă cei circa 3.500 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală în ultimii cinci ani şi care se află în diverse etape de tratament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cancer,
genetică,
test

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici