Pogea: Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale

Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale, revenind la nivelul aplicat în primul semestru al anului 2008, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

18 afișări
Imaginea articolului Pogea: Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale

Pogea: Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Contribuţiile de asigurări sociale plătite de angajaţi şi angajatori însumează, în prezent, 40,05% din salariul brut, deşi ar fi trebuit să scadă de la 1 ianuarie 2009 cu două puncte procentuale, de la 39,5% la 37,5% din salariul brut.

Pe de altă parte, Guvernul a stabilit, joi, că angajatorii nu vor mai plăti contribuţii de asigurări sociale pentru personalul trimis în şomaj tehnic, plăţi care vor fi acoperite de stat.

Premierul Emil Boc a precizat că facilitatea va fi valabilă pe o perioadă de maximum trei luni.

Anul trecut a fost programată reducerea cotelor de contribuţii sociale cu 6 puncte procentuale, la 39,5% din salariul brut, din care 4,5 puncte pentru angajatori în ianuarie şi decembrie, şi 1,5 puncte pentru angajaţi în luna iulie 2008.

Citeşte şi:

Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicată din 2010

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Scutire de la CAS pentru personalul aflat în şomaj tehnic

Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA de plătit cu cel de rambursat, prin OUG

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici