Poliţia avertizează că traficul va fi aglomerat duminică

Poliţiştii avertizează că trafic rutier va fi aglomerat duminică după-amiază dinspre munte şi litoral către Bucureşti, semnalând faptul că în urmă cu două zile dinspre Capitală către Braşov au trecut peste 23.000 de vehicule.

14 afișări
Imaginea articolului Poliţia avertizează că traficul va fi aglomerat duminică

Poliţia avertizează că traficul va fi aglomerat duminică (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia Rutieră a luat măsuri speciale de prevenire a evenimentelor cu consecinţe grave şi de fluidizare a circulaţiei: survolarea cu elicopterul a DN 1, Autostrăzii Soarelui şi DN 22 C Cernavodă - Basarabi şi suplimentarea numărului de agenţi care acţionează, inclusiv cu aparatura de măsurare a vitezei, în locurile cu risc crescut de producere a accidentelor.

Pe Autostrada Soarelui, la centrele de întreţinere şi comunicaţii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, există câte două echipaje ale SMURD şi ISU pregătite să intervină în orice moment.

Fluxul de autovehicule care, mai ales în a doua parte a zilei de duminică, se va intensifica pe sensul către Bucureşti al Autostrăzii Soarelui şi Drumului Naţional 22 C Basarabi - Cernavodă, astfel că poliţia recomandă turiştilor să plece din timp la drum şi, în cazul în care va fi nevoie, să utilizeze rutele ocolitoare.

Dinspre litoral se poate călători şi pe DN 2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni, apoi pe DN 2 Urziceni - Bucureşti.

Un alt traseu, mai lung dar mai interesant din punct de vedere al atracţiilor turistice, este DN3 Constanţa - Basarabi - Adamclisi - Ostrov (unde se trece Dunărea cu bacul) - Lehliu-Gară, de unde se poate intra pe Autostrada A2.

Dinspre munte către Bucureşti, pe DN1, este posibil să se formeze coloane de autovehicule pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, din cauza lucrărilor în partea carosabilă, dar şi pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, la intrarea în Capitală, mai ales spre seară.

Aceste zone pot fi evitate circulând pe DN71 Sinaia - Târgovişte - Bâldana şi în continuare pe DN7 către Bucureşti.

Vineri, Dispeceratul de Monitorizare Video a Traficului Rutier pe DN1, a înregistrat către Braşov, la Bărcăneşti, peste 23.500 de autovehicule, iar la Sinaia aproape 16.300.

Sâmbătă, către Braşov, prin Bărcăneşti au trecut 21.600 de autovehicule, iar prin Sinaia 14.900.

Pentru a nu intra în aglomeraţia din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, din Braşov se poate circula şi pe DN1A prin Cheia, apoi pe Centura de Est a municipiului Ploieşti, care face legătura cu DN1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici