Poliţia din Ghana interzice profeţiile de Anul Nou care pot provoca frică

  • Poliţia din Ghana i-a avertizat pe liderii religioşi să nu facă profeţii de Anul Nou, care pot provoca frică, anxietate sau sinucideri.
  • Dreptul la libertatea de cult nu trebuie să încalce drepturile altora, susţine Poliţia, potrivit BBC.
360 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Ghana interzice profeţiile de Anul Nou care pot provoca frică

Milioane de creştini se adună adesea în bisericile din Ghana pentru a-i asculta pe pastori făcând proclamaţii despre noul an. Mesajele pot fi optimiste şi pesimiste.

Ordinul poliţiei a intrat în vigoare după ce, anul trecut, publicul a fost asaltat cu previziuni privind decese şi calamităţi, a relatat site-ul My Joy Online.

Poliţia a lăudat grupurile religioase pentru „cooperarea" lor şi pentru „adoptarea unor mijloace acceptabile din punct de vedere legal pentru comunicarea profeţiilor". Însă avocatul ghanez Sammy Darko a susţinut că ordinul poliţiei este „ilegal".

„Nici măcar nu este supus dezbaterii sau interpretării de către cea mai înaltă instanţă din Ghana. Nicio lege din Ghana nu acordă administraţiei poliţiei vreo putere de a reglementa profeţiile în ţară", a scris el.

Poliţia a precizat că a adoptat data de 27 decembrie ca zi de comunicare a profeţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici