Poliţia face anchetă după ce o biserică a fost vandalizată

O anchetă penală pentru distrugere a fost deschisă de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea după ce o biserică din municipiu a fost vandalizată de persoane necunoscute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2745 afișări
Imaginea articolului Poliţia face anchetă după ce o biserică a fost vandalizată

Vâlcea: Anchetă a Poliţiei după ce o biserică a fost vandalizată

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea s-a autosesizat în timpul patrulării ”cu privire la inscripţiile realizate pe Catedrala din Ostroveni, în noaptea de 27spre 28 noiembrie”.

Pe faţada bisericii a fost scris cu vopsea „POLITICA=RÂNDUIALĂ” şi „BISERICA=MASONICĂ”.

Dăscălete a adăugat că preotul paroh al bisericii a refuzat să depună plângere.

S-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infractiunii de distrugere. Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului şi verificări preliminare. Preotul paroh nu a depus plângere, deşi a fost întrebat în acest sens, afirmând că îşi rezervă dreptul de a face asta ulterior. Cercetările continuă”, a afirmat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au condamnat gestul, adăugând că în zonă urma să fie inaugurat un parc.

„În calitate de administratori ai acestui oraş, ne-am dat interesul să creăm în jurul Catedralei din Ostroveni un parc frumos,util atât copiilor cât şi adulţilor. Am investit şi în lăcaşul de cult, înfrumuseţând biserica pe dinafară cu fonduri deloc puţine. Pe 3 decembrie urma să inaugurăm aceste investiţii”, se arătă într-un comunicat al municipalităţii vâlcene.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici