Poliţia Judeţeană Arad: Carburantul dispărut era depozitat la o firmă care a intrat în insolvenţă

Carburantul care lipseşte din gestiunea Poliţiei Judeţene Arad era depozitat la o firmă specializată, care a intrat în insolvenţă, administratorul acesteia fiind cercetat acum pentru gestiune frauduloasă, au anunţat, joi, reprezentanţii IPJ Arad.

307 afișări

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Ovidiu Liber, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în baza unui contract de comodat încheiat cu o firmă din Arad, au fost depozitate la societatea respectivă cantităţile de 13,34 tone de benzină şi 3,5 tone de motorină, primite de instituţie de la MAI în anul 2009.

Conform sursei citate, între timp, firma a intrat în insolvenţă şi "nu a avut capacitatea de a înapoia carburantul".

"Administratorul firmei este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de gestiune frauduloasă. S-a pus sechestru asigurător pe bunurile firmei, care au o valoare mult mai mare decât prejudiciul adus patrimoniului IPJ Arad", a declarat Ovidiu Liber.

El a precizat că Poliţia Judeţeană Arad nu are capacităţi de depozitare a carburanţilor, motiv pentru care combustibilul este depozitat la firme specializate, în baza unor contracte.

Firma este suspectată că a vândut combustibilul

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, care fac cercetări în acest caz, Poliţia Judeţeană a depus o plângere penală, în 11 mai 2011, împotriva administratorului SC Energo Star Premium SRL, Petru Hodrea, care este şi asociat al firmei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că plângerea penală depusă este pentru gestiune frauduloasă.

Firma SC Energo Star Premium SRL are ca obiect principal de activitate comerţul en gros şi cu amănuntul de carburanţi şi a semnat cu Poliţia Judeţeană Arad un contract de comodat pentru administrarea şi conservarea unor cantităţi de benzină şi motorină.

"Administratorul a comercializat sau înstrăinat carburantul. Prin rezoluţia din 7 iulie 2011, confirmată de procurori, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva învinuitului Hodrea Petru pentru infracţiunea de abuz de încredere", a declarat Flavius Chiş.

Procurorii continuă cercetările în acest caz, cu învinuitul în stare de libertate.

Direcţia Generală de Audit din cadrul MAI a verificat 182 de unităţi ale inspectoratelor de armă, context în care a constatat lipsa a zeci de tone de motorină şi benzină, cauzele fiind anchetate de procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici