Poliţia recomandă rute ocolitoare pentru turiştii care se întorc în Bucureşti

Poliţiştii recomandă rute ocolitoare pentru turiştii care se întorc în Bucureşti după mini-vacanţa de 1 Mai, cel mai greu se va cicula, duminică după-amiază, pe cele două autostrăzi şi pe drumurile naţionale 1, 2, 5 şi 6, către Capitală, când se aşteaptă intensificarea semnificativă a traficului.

159 afișări
Imaginea articolului Poliţia recomandă rute ocolitoare pentru turiştii care se întorc în Bucureşti

Poliţia recomandă rute ocolitoare pentru turiştii care se întorc în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia a luat măsuri speciale de fluidizare a circulaţiei, cu efective mărite. Echipajele de poliţie de la sol vor fi sprijinite aerian, dintr-un elicopter al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, se arată într-un comunicat de duminică al Centrului Infotrafic.

Având în vedere că în judeţul Constanţa DN22C Murfatlar - Cernavodă, alcătuit din două benzi, nu va putea prelua, în condiţii optime, numărul mare de autovehicule, poliţiştii precizează că dinspre mare se poate ajunge în Capitală pe DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni şi în continuare pe DN2 Urziceni - Bucureşti.

De asemenea, din DN2A se poate reintra pe Autostrada Soarelui din Slobozia pe DN21, prin Drajna.

Pentru a se evita aglomeraţia din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dinspre Braşov se poate circula pe DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Ploieşti - Bucureşti.

Din Sinaia se poate circula pe DN 71 Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti.

Potrivit sursei citate, joi, vineri şi sâmbătă, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Sinaia a înregistrat pe sensul către Braşov peste 43.000 de autovehicule.

Celor care pornesc către Bucureşti din zona Bran - Moeciu, poliţiştii nu le recomandă traseul DN73A Râşnov - Predeal - DN1 Predeal - Bucureşti, ci ruta DN73 Bran - Piteşti, A1 Piteşti - Bucureşti sau DN73 Bran - Valea Mare-Pravăţ - DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte - DN71 Târgovişte - Bâldana - DN7 Bâldana - Bucureşti.

De asemenea, se va circula în coloană pe DN6 pe segmentul Alexandria - Bucureşti, dar şi pe DN65 Slatina - Piteşti (foarte mulţi automobilişti care vin dinspre judeţele Dolj şi Olt vor evita DN6 Alexandria - Bucureşti şi se vor deplasa pe ruta DN65 Slatina - Piteşti - A1 Piteşti - Bucureşti).

Intens circulate vor fi şi drumurile care pornesc din punctele de frontieră cu Ungaria (unde, în multe staţiuni, s-a deschis sezonul estival), dar mai ales cu Bulgaria (DN5 Giurgiu - Bucureşti şi DN39 Vama Veche - Constanţa).

Având în vedere că se va circula în coloană, poliţia recomandă conducătorilor auto să evite să depăşească şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, pentru a preveni producerea unor coleziuni în lanţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici