Poliţia recomandă şoferilor rute alternative pentru întoarcerea în Capitală

Poliţia Română recomandă şoferilor mai multe rute alternative la întoarcerea în Bucureşti din minivacanţa de 1 Mai, pentru evitarea blocajelor rutiere.

14 afișări
Imaginea articolului Poliţia recomandă şoferilor rute alternative pentru întoarcerea în Capitală

Poliţia recomandă şoferilor rute alternative pentru întoarcerea în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, cei care se întorc de la mare pot ajunge în Bucureşti pe DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni şi în continuare DN 2 Urziceni – Bucureşti, informează, vineri, Poliţia Română.

De asemenea, din DN 2A se poate reintra pe Autostrada Soarelui mergând din zona localităţii Ţăndărei pe DN 3B, prin Făcăeni înspre Feteşti şi de la Slobozia pe DN 21 prin Drajna.

Turiştii care se întorc de la munte pot folosi rutele DN 1A Braşov – Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti – Buftea – Bucureşti şi DN 71 Sinaia – Fieni – Pucioasa – Târgovişte – Bucureşti.

Poliţia recomandă şoferilor să conducă prudent, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să plece din timp la drum.

Poliţia Autostrăzi a suplimentat numărul de poliţişti pe cele două autostrăzi, traficul rutier pe A2 Bucureşti- Constanţa urmând să fie monitorizat şi de un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor,  duminică fiind așteptat un trafic intens.

Totodată, Poliţia Autostrăzi a solicitat prezenţa a două echipaje ale SMURD (fiecare având în componenţă descarcerare şi salvare), pentru a acorda sprijin de specialitate în situaţia în care va fi nevoie. Aceste două echipaje vor fi prezente la kilometrul 20 şi la kilometrul 105.

Pe Autostrada Bucureşti - Constanţa vor acţiona pentru a preveni evenimentele rutiere zece echipaje de poliţie şi un echipaj moto, unele dintre acestea având în dotare şi sisteme de supraveghere a vitezei de deplasare.

Poliţia Autostrăzi a solicitat, de asemenea, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România două seturi de semnalizare pe care, în situaţii de urgenţă, reprezentanţii acestei instituţii să le poată pune la dispoziţie pentru a putea marca corespunzător anumite probleme legate de un sector de drum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici