Poliţia Română intră în 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%. Ce măsuri propune MAI

Poliţia Română a intrat în anul 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%, potrivit răspunsului ministrului de Interne Marcel Vela, la o interpelare adresată de către un deputat liberal. Vela anunţă şi măsuri pentru rezolvarea problemei interimatelor pe funcţiile de conducere din poliţie.

3341 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română intră în 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%. Ce măsuri propune MAI

Poliţia Română intră în 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%. Ce măsuri propune MAI

Datele puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române relevă faptul că deficitul de personal de la nivelul Poliţiei Române este de aproximativ 15%.În legătură cu rezolvarea problemei interimatelor pe funcţiile de conducere din inspectoratele judeţene de poliţie şi din structurile subordonate, precizăm faptul că în programul de guvernare, la capitolul Afaceri Interne, sunt prevăzute măsutile care pot fi operaţionalizate pe termen scurt de către instituţia noastră”, se arată în răspunsul dat pe 12 decembrie de Marcel Vela, la interpelarea deputatului PNL Dumitru Mihalescul.

Ministrul de Interne precizează că printre măsurile pe care le va lua va fi şi reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcţii de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum şi cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru şefi.

„Astfel, prin aceste măsuri se regăsesc şi cele privind reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcţii de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum şi cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru şefii de inspectorat judeşean, poliţie municipală, orăşenească, pentru directorii de direcţii şi introducerea principiului mobilităţii pentru ofiţerii cu funcţii de conducere”, subliniază Vela.

Deputatul liberal Dumitru Mihalescul susţine că deficitul uriaş de personal care se înregistrează la nivelul Poliţiei Române vizează în special mediul rural.

„Toţi cetăţenii români cunosc situaţia deosebit de dificilă pe care aţi găsit-o la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi, în acest context, aşteptările societăţii sunt deosebit de importante, în condiţiile în care siguranţa cetăţeanului a fost puternic periclitată prin deciziile foarte slabe luate în ultimii ani. Una dintre primele probleme la care Ministerul trebuie să răspundă urgent este legată de deficitul uriaş de personal care se înregistrează la nivelul Poliţiei române, în special în mediul rural”, se arată în interpelarea liberalului Dumitru Mihalescul.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici