Poliţia Română: Peste 600 de persoane cercetate pentru braconaj, 23 sunt cetăţeni străini

Poliţia Română înformează, joi, că în urma unor acţiuni împotriva braconajului, derulate timp de şase luni, au fost puse sub acuzare peste 600 de persoane, din care 23 sunt cetăţeni străini, fiind confiscate sute de arme.

174 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: Peste 600 de persoane cercetate pentru braconaj, 23 sunt cetăţeni străini

Poliţia Română: Peste 600 de persoane cercetate pentru braconaj, 23 sunt cetăţeni străini (Imagine: Valentina Sarcosi/Mediafax Foto)

"În perioada 19 septembrie 2011 - 31 decembrie 2011, poliţiştii structurilor de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru depistarea persoanelor care săvârşesc acte de braconaj cinegetic. În această perioadă, poliţiştii au efectuat 1.713 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic, fiind depistate 831 de infracţiuni, dintre care 600 la Legea 407/2006, iar 231 la alte acte normative (în concurs cu infracţiunea de braconaj cinegetic)", precizează sursa citată.

În urma infracţiunilor constatate au fost confiscate 266 de arme letale, 28 de arme neletale, 9.230 de bucăţi cartuşe diferite tipuri şi calibre, 3.501 kilograme de carne de vânat şi 807 alte bunuri (autoturisme, capcane, proiectoare etc).

Pentru comiterea de infracţiuni sunt cercetate 630 persoane, dintre care 12 în stare de reţinere. Din totalul persoanelor cercetate, 23 sunt cetăţeni străini.

Derularea acţiunii a condus, de asemenea, la aplicarea a 306 sancţiuni contravenţionale în valoare de 237.051 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici