Poliţia scoate la concurs 2000 de posturi

Poliţia Română a anunţat, marţi, că va organiza un concurs pentru ocuparea a 2.000 de posturi de agenţi de poliţie, din sursă externă, viitorii poliţişti urmând să-şi desfăşure activitatea la Ordine Publică, la Poliţia Rutieră şi la Poliţie Transporturi.

674 afișări
Imaginea articolului Poliţia scoate la concurs 2000 de posturi

Poliţia scoate la concurs 2000 de posturi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, cele 2.000 de posturi vor fi repartizate pentru domeniul de ordine şi siguranţă publică, având ca obiectiv prioritar "creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate, a unui răspuns prompt la nevoile de siguranţă ale comunităţii şi a unei intervenţii rapide şi ferme atunci când situaţia o impune".

Recrutarea şi selecţionarea candidaţilor se vor desfăşura la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie, respectiv la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiilor din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Informaţiile referitoare la repartizarea posturilor, la condiţiile de participare, criteriile specifice de recrutare, tematica, bibliografia, precum şi calendarul de desfăşurare al concursului pot fi aflate accesând site-ul Poliţiei Române, secţiunea Informaţii utile/Carieră.

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, duminică, că efectivele de Poliţie şi Jandarmerie care vor asigura ordinea şi siguranţă în ţară vor creşte, astfel că 30 la sută din efectivele Poliţiei vor fi mobilizate pentru asigurarea ordinii şi pentru combaterea criminalităţii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a spus, după videoconferinţa cu şefii inspectoratelor judeţene de poliţie, că s-a decis ca efectivele de Poliţie şi de Jandarmerie care vor asigura ordinea şi siguranţa în ţară să crească, în sensul că celor 6.000 de jandarmi şi 20.000 de poliţişti li se vor adăuga poliţişti foarte bine calificaţi.

Citeşte şi:

Nica cere angajarea a 2.000 de poliţişti de ordine publică

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici