Poliţia: Votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea!

Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului de Interne, a informat că Autoritatea Electorală Permanentă, prin sistemul informatic pe care îl are, va identifica orice persoană care votează de mai multe ori, faptă ce constituie infracţiune şi care se pedepseşte cu închisoarea.

16 afișări
Imaginea articolului Poliţia: Votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea!

Poliţia: Votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea! (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Comisarul de poliţie Christian Ciocan a precizat că duminică dimineaţa deja s-au constatat două infracţiuni, în Teleorman şi în Mureş, precum şi trei contravenţii, a căror valoare este de 3.500 de lei.

Reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor a făcut apel la cetăţeni să anunţe orice demers nelegal cu privire la exercitarea opţiunilor de vot la numărul unic de urgenţă 112.

Postul Antena 3 a relatat, duminică dimineaţa, cazul unui bărbat care a votat la secţia specială din Gara de Nord, apoi şi-a dezlipit colantul aplicat pe buletinul de identitate, care confirma exprimarea opţiunii de vot a sa, spunând că va pleca într-o localitate, "unde nu există televizor" şi că va vota din nou. Bărbatul afirma că la primul tur de scrutin a votat de mai multe ori, ceea ce va face şi duminică. El a precizat că nu suportă regimul de detenţie, sugerând că ar avea acte medicale în acest sens, astfel că nu riscă să facă închisoare.

MAI recomandă cetăţenilor să nu voteze de mai multe ori, întrucât Autoritatea Electorală Permanentă îi poate identifica pe cei care votează multiplu, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici