Politicienii din România, invitaţi de Oprescu să guste dintr-un cârnat gigant

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, luni, la Radio Info Pro, că îi invită pe toţi politicienii din România să ia parte la masa publică organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi să deguste din cârnatul gigant, de peste doi kilometri, care ar putea intra în Cartea Recordurilor.

14 afișări
Imaginea articolului Politicienii din România, invitaţi de Oprescu să guste dintr-un cârnat gigant

Politicienii din România, invitaţi de Oprescu să guste dintr-un cârnat gigant (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Radio Info Pro, că la capitolul recorduri mondiale, cel mai greu de doborât a fost obţinerea mandatului de primar general şi că noile recorduri pe care şi le-a propus - cârnatul gigant, cel mai lung tort din lume şi parada celor 4.000 de Moşi Crăciuni - sunt "floare la ureche".

Edilul şef i-a invitat, totodată, pe toţi politicienii din România să ia parte la masa publică la care va fi prezentat cârnatul de doi kilometri, pe motiv că "dacă politicienii n-au reuşit să ajungă în Guinness Book, poate ajung eu cu Bucureştiul, în sensul bun al cuvântului".

Oprescu a mai spus că, astfel, politicienii vor avea "satisfacţia de a reuşi ceea ce şi-au dorit", adică "să ajungă la ciolan", asigurându-i că vor încăpea toţi la masă.

În ceea ce priveşte cârnatul de doi kilometri, primarul Oprescu i-a asigurat pe bucureşteni că acesta va proteja sănătatea, deşi nu va fi vegetal sau de post.

La tortul de 140 de metri însă, Oprescu i-a invitat pe oamenii care nu au probleme cu glicemia şi care au o stare de sănătate bună.

Totodată, în 21 decembrie va fi organizată o paradă, la care vor participa 4.000 de Moşi Crăciuni, prin acest eveniment Primăria Capitalei urmărind să doboare recordul mondial de 3.618 Moşi Crăciuni înregistrat în Guinness Book şi care a fost organizat la Taipei.

Întrebat dacă a avut probleme în alegerea Moşilor pentru paradă, primarul Capitalei a recunoscut că nu s-a implicat în casting-ul acestora, fiind mai interesat de alegerea Crăciuniţelor.

Recordul mondial la cel mai lung cârnat din lume este înregistrat în Serbia, acesta având o lungime de 2.020 de metri, în timp ce recordul pentru cel mai lung tort din lume este omologat la Sidney, acesta având o lungime de 120 de metri, în Bucureşti urmând să fie preparat un tort de 140 de metri. Prepararea cârnatului va avea loc pe 27 decembrie, iar tortul în 28 decembrie.

Primarul Capitalei mai spunea, săptămâna trecută, că Revelionul va fi sărbătorit în Piaţa Constituţiei, unde bucureştenii vor asista la concerte şi spectacole de artificii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici